/

Jelentősen rontja a vásárhelyi szeméttelep kapacitását az olasz import hulladék

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentősen rontja a vásárhelyi szeméttelep tárolókapacitását a külföldről behozott több ezer tonna hulladék. Erről Cseri Tamás önkormányzati képviselő beszélt a Rádió7 Közös nevező című műsorában.

A fideszes politikus elmondta, a lerakó 100 ezer tonna szemét befogadására alkalmas, Hódmezővásárhelyen az éves hulladéktermelés átlagosan 12 ezer tonna, így csaknem egy évtizedre elegendő lehet a jelenlegi szeméttároló. Ugyanakkor úgy vélte, ha a külföldről legalább ilyen nagyságrendben érkezik szemét a városba, akkor a szeméttelep 3-5 éven belül megtelhet, és elképzelhető, hogy újat kell nyitni.

– A hódmezővásárhelyi szemétnek körülbelül 10 évig megfelelő ez a telep, legalább 10 évig tudjuk a szemetet szétteríteni.  Ha külföldi hulladékkal is megfejeljük, akkor három-négy, legkésőbb öt év múlva ez a szeméttelep betelhet. Akkor felvetődik a kérdés, hogy azt le kell teríteni és utána újra kell nyitni. Most a külföldi szemétnek fogunk nyitni egy újabb telepet? Vagy mi a célunk? Néhány év múlva elérkezhet ez a szituáció – fogalmazott Cseri Tamás.

Előző sztori

Még egy napig lehet jelentkezni pótfelvételire

Következő sztori

Az újszegedi Vigadó aranykora és pusztulása

Legutóbbi hasonló cikkek