Homokhátsági polgármesterekről vett példát Nemesi Pál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemesi Pál független polgármesterjelölt Gyopáros Alpárral, a Modern Települések fejlesztéséért felelős kormánybiztossal látogatott el Nagy Attila Gyulához, Üllés polgármesteréhez, ahol a térség polgármesterei értékelték tapasztalataikat a Magyar Falu Program kapcsán.

“Fél éve kezdődött a Magyar Falu Program. Gyakorlati tapasztalatunk van arról, hogy milyen a pályázatok kivitelezése” – kezdte Nagy Attila Gyula. “Ez az első olyan pályázat, ami valóban alulról építkezett volt. Az ötleteket megfogalmazhattuk és ezeket látjuk pályázat formájában. Bízunk benne, hogy lesz ennek folytatása” – jelentette ki.

Gyopáros Alpár kormánybiztos a program kapcsán elmondta, nem egy budapesti íróasztal mögött ülve találták ki. “50 helyszínen közel 40 ezer szereplővel találkoztunk. Ezen az 50 találkozón alakult ki a Magyar Falu Program tartalma” – osztotta meg Gyopáros a program kapcsán, melynek keretében idén 150 milliárd forintot költ el a kormány fejlesztésre. Ennek része a falusi csok, illetve a mellékúthálózat-fejlesztési program, melyben az alacsony rendű, a régiókat járás-, illetve regionális központokkal összekötő utakat korszerűsítik.

A kormánybiztos beszámolt arról is, hogy most már kettő kivételével minden pályázatot kiírtak, de a jövő évi költségvetésben 150 milliárd forinttal szerepel a Magyar Falu Program.

Kivételes alkalom az üllési, hiszen ez az első helyszín ahová nem azért látogatott Gyopáros Alpár, hogy mit kell fejleszteni hanem azért, hogy megtudja, mik a tapasztalatok a program kapcsán.

“A következő országjárásunk tulajdonképpeni első állomása Üllés” – jelentette ki, majd kitért arra is, a szintén jelen lévő Nemesi Pál hogyan tudja hasznosítani az Üllésen hallottakat. “Vidéki fiúként pontosan tudom, hogy a kistelepülések, a falvak és járásközpontok mennyire egymásra vannak utalva. Biztosan erősíteni fogja az a tapasztalat, amit most összegyűjt” – jelentette ki.

“Nemesi Pál olyan személy, aki nekünk, a homokhátságon élőknek is segítséget nyújthat” – tette hozzá Nagy Attila Gyula. A független polgármesterjelölt azért vett részt a térség polgármestereinek találkozóján, hogy településvezetők tapasztalatait megismerje. A nap korábbi programján Gyopáros Alpárral egyeztetett Nemesi Pál.

Előző sztori

Kormánybiztos: Botka Lászlóval nehéz az együttműködés

Következő sztori

Rocktörténeti műhelytábort rendeznek Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek