Politika

Homokhátsági polgármesterekről vett példát Nemesi Pál

Homokhátsági polgármesterekről vett példát Nemesi Pál

2019. augusztus 12., hétfő
Homokhátsági polgármesterekről vett példát Nemesi Pál

Nemesi Pál független polgármesterjelölt Gyopáros Alpárral, a Modern Települések fejlesztéséért felelős kormánybiztossal látogatott el Nagy Attila Gyulához, Üllés polgármesteréhez, ahol a térség polgármesterei értékelték tapasztalataikat a Magyar Falu Program kapcsán.

"Fél éve kezdődött a Magyar Falu Program. Gyakorlati tapasztalatunk van arról, hogy milyen a pályázatok kivitelezése" – kezdte Nagy Attila Gyula. "Ez az első olyan pályázat, ami valóban alulról építkezett volt. Az ötleteket megfogalmazhattuk és ezeket látjuk pályázat formájában. Bízunk benne, hogy lesz ennek folytatása" – jelentette ki.

Gyopáros Alpár kormánybiztos a program kapcsán elmondta, nem egy budapesti íróasztal mögött ülve találták ki. "50 helyszínen közel 40 ezer szereplővel találkoztunk. Ezen az 50 találkozón alakult ki a Magyar Falu Program tartalma" – osztotta meg Gyopáros a program kapcsán, melynek keretében idén 150 milliárd forintot költ el a kormány fejlesztésre. Ennek része a falusi csok, illetve a mellékúthálózat-fejlesztési program, melyben az alacsony rendű, a régiókat járás-, illetve regionális központokkal összekötő utakat korszerűsítik.

A kormánybiztos beszámolt arról is, hogy most már kettő kivételével minden pályázatot kiírtak, de a jövő évi költségvetésben 150 milliárd forinttal szerepel a Magyar Falu Program.

Kivételes alkalom az üllési, hiszen ez az első helyszín ahová nem azért látogatott Gyopáros Alpár, hogy mit kell fejleszteni hanem azért, hogy megtudja, mik a tapasztalatok a program kapcsán.

"A következő országjárásunk tulajdonképpeni első állomása Üllés" – jelentette ki, majd kitért arra is, a szintén jelen lévő Nemesi Pál hogyan tudja hasznosítani az Üllésen hallottakat. "Vidéki fiúként pontosan tudom, hogy a kistelepülések, a falvak és járásközpontok mennyire egymásra vannak utalva. Biztosan erősíteni fogja az a tapasztalat, amit most összegyűjt" – jelentette ki. "Nemesi Pál olyan személy, aki nekünk, a homokhátságon élőknek is segítséget nyújthat" – tette hozzá Nagy Attila Gyula. A független polgármesterjelölt azért vett részt a térség polgármestereinek találkozóján, hogy településvezetők tapasztalatait megismerje. A nap korábbi programján

Gyopáros Alpárral egyeztetett Nemesi Pál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.