Sport

Döntőbe jutott a MOL-Pick Szeged Strasbourgban

Döntőbe jutott a MOL-Pick Szeged Strasbourgban

2019. augusztus 24., szombat
Döntőbe jutott a MOL-Pick Szeged Strasbourgban

Bejutott a strasbourgi nemzetközi férfi kézilabdatorna döntőjébe a MOL-Pick Szeged, miután az utolsó csoportmeccsen remek játékkal 40-25-re verte a francia Nantes csapatát. A döntő vasárnap 17 órakor kezdődik a Montpellier ellen.

A hatcsapatos nemzetközi torna

első mérkőzésén elért döntetlent

követően a csoport második találkozóján a francia Nantes volt az ellenfél. A

pickhandball.hu

beszámolója alapján jól indult a találkozó szegedi szempontból: a gyorsan megszerzett vezetést sikerült is tartani a félidő első felében. A folytatásban aztán feljavult a Nantes támadójátéka, és 12-nél utolérték Juan Carlos Pastor együttesét, amely azonban remek hajrával zárta az első játékrészt, és 17-13-as előnnyel vonulhatott az öltözőbe. A második harminc percben is sikerült tartani a tempót, Mikler Roland remekelt a kapuban, előtte pedig kiválóan működött a védőfal, így többször is könnyű gólokat szereztek Bodóék. Mindent elmond a meccsről - Stefán Sigurmannsson kisebb sérülés miatt nem játszott -, hogy az összes pályára lépő szegedi mezőnyjátékos gólt szerzett. Igazi csapatként küzdött, és nyerte meg a meccset fölényesen a MOL-Pick Szeged, a 40-25-ös siker egyben azt is jelenti, hogy lehet készülni a vasárnap 17 órakor kezdődő - szintén francia - Montpellier elleni fináléra.

HBC Nantes (francia)-MOL-PICK SZEGED 25-40 (13-17)

Euro Tournoi nemzetközi férfi kézilabdatorna, A csoport, 3. forduló, Strasbourg, Rhénus Aréna, 2000 néző.

Nantes:

Nielsen - Augustinussen 2, Tournat 1, Ovnicek 2, Cavalcanti, Lazarov 1/1, Rivera 3/3. Csere: Hofmann (kapus), Buric 3, Nyokas 2, Minne 4, Feliho, Balaguer 2, Petraud 2, Damatrin 2. Vezetőedző: Alberto Enterrios.

MOL-Pick Szeged:

Mikler - Sostaric 2/1, Stepancic 1, Bombac 3, Gaber 4, Zsitnyikov 1, Källman 4. Csere: Alilovic (kapus), Radivojevics 6, Rosta 1, Maqueda 3, Kásparek 3, Canellas 1, Bodó 8, Blazevic 1, Henigman 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. Kiállítás: 4, ill. 6 perc Hétméteres: 4/3, ill. 1/1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.