Döntetlennel kezdett a MOL-Pick Szeged Franciaországban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Döntetlennel kezdett a MOL-Pick Szeged a franciaországi Strasbourgban, ahol egy nemzetközi kézilabdatornán vesz részt. Az első meccsen a norvég Elverum ellen 32-32-öt játszottak Juan Carlos Pastor tanítványai. Folytatás szombaton a francia Nantes ellen.

Jól kezdett a Szeged BL-csoportellenfele, az Elverum, amely a meccs elején vezetett is, azonban Bogdan Radivojevics eredményes játékának köszönhetően fordított a magyar bajnoki ezüstérmes, és 19-17-es vezetéssel térhetett pihenőre.

Stanislav Kásparek góljával indult a második játékrész, azonban a több eladott labda miatt a 42. percben már az Elverum vezetett. A 49. minutumban két gyors góllal (Sigurmannsson és Sostaric volt eredményes) 28-26-os szegedi vezetést mutatott az eredményjelző. Az 54. percben is Szegednél volt az előnyt, két perc múlva viszont már norvégok alakítottak ki egygólos előnyt.

A meccs hajrájában is felváltva estek a gólok, az utolsó támadás az Elverumé volt, Mikler viszont hatástalanította az utolsó lövést, amely után már nem maradt idő az ellentámadásra, így a végeredmény 32-32 lett.

A MOL-Pick Szeged pénteken nem lép pályára, csak edzést vezényel majd a szakmai stáb a csapatnak, amely szombaton a csoportmeccseket a francia HBC Nantes ellen zárja majd 18.15 órai kezdéssel.

Elverum-MOL-PICK Szeged 32-32 (17-19)
Euro Tournoi nemzetközi férfi kézilabdatorna, A csoport, 1. mérkőzés, Strasbourg, Rhénus Aréna, 1500 néző.
Vezette: Yann Carmaux, Julien Mursch(franciák)
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 9/3, Maqueda 2, Bombac 1, Gaber 3, Bodó 1, Källman. Csere: Mikler (kapus), Rosta 4, Sostaric 3, Kásperek 3, Stepancic 3, Canellas 1, Zsitnyikov, Blazevic, Henigman, Sigurmannson 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresből: 2/2, ill. 4/3

(forrás: pickhandball.hu)

Előző sztori

Első magyar arany Maty-éren

Következő sztori

Kozák Danuta számára is rejtély, mi vezetett a páros kizárásához