Balhé

Többeket is elátkozott már a szegedi jósnő

Többeket is elátkozott már a szegedi jósnő

2019. július 21., vasárnap
Többeket is elátkozott már a szegedi jósnő

Nem ismeretlen a szegediek előtt az a jósnő, aki az utcán próbál meg kuncsaftokat szerezni. Többen is arról számoltak be, hogy ha nem fizettek neki kellő összeget, akkor elátkozta őket.

Csütörtökön

írtuk meg

, hogy hangos szóval és látványos gesztikulációval próbált kuncsaftokat szerezni egy magát jósnőnek kiadó nő Szegeden, a Tisza Lajos körút és a Semmelweis utca találkozásánál. Cikkünk megjelenését követően rengetegen írtak a szegedma.hu Facebook-oldalára és szerkesztőségünkhöz is e-mailben a jósnővel kapcsolatos történeteket. Kiderült, hogy a nő már hosszú évek óta "tevékenykedik" Szeged utcáin, és több helyen is fel szokott bukkanni. Az egyik kommentelő a rendőrégtől kérdezi, hogy miért nem tesznek semmi, amikor már "vagy éve, mióta ezt csinálja". Egy másik olvasó arról számolt be, hogy kihúzta tíz hajszálát és abból próbált meg jósolni. Olyan is volt, aki nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy már nem lehet végigsétálni az utcán anélkül, hogy valaki ne akarna cigarettát vagy pénzt kérni.

A jósnő sokszor egészségügyi intézmények környékén tanyázik, bízva abban, hogy ki tudja használni a betegeket vagy éppen a váradósakat.

Többen is arról számoltak be, hogy nekik a születendő gyermekeikkel kapcsolatban próbált meg jósolni, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Rutinos járókelővel is összefutott a jósnő, aki azt követően, hogy azt mondták neki, hogy egy mágussal van dolga, már nem is próbálkozott többet az illetőnél.

Van, aki azt írta róla, hogy vigyázni kell vele, mert zsebtolvaj is egyben. Az egyik legviccesebb sztori szerint egyszer beleköpött egy egyetemista kezébe, aki egy sallerral "jutalmazta".

E-mailen is jöttek történetek szerkesztőségünkhöz. Egyik olvasónk azt írta, hogy "mikor nem fogadtam el a jóslását, megátkozott, de nagyon hangosan a Kárász utcán. Tapasztaltam, láttam, hogy tini lányoknak jósolt, szerencsétlen gyerektől pénzt kért, oda adta neki, ami nála volt, és nem volt elég neki, ezért átkozta...Ez a jelenség folyamatosan jelen van, csak a helyszín változik. Szégyen, hogy ezt megengedik..." Egy másik, szerkesztőségünknek küldött levélben pedig ez áll: "igen találkoztam már a jósnővel és odaadta a testvérem a kezét és beszélt össze-vissza, de persze azután 5000 forintért többet mondott volna, de persze mi nem voltunk hülyék, hogy pénzt adjunk neki és utána már azzal fenyegetőzött, hogy elátkoz minket!" Kerestük a közterület-felügyeletet és a rendőrséget is, hogy megtudjuk, mit szólnak hozzá, hogy agresszív jósnő próbál kuncsaftokat szerezni Szeged utcáin, és hogy kívánnak-e intézkedni. Egyelőre egyik helyről sem kaptunk választ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.