Hírzóna

Több mint 320 ezren utaztak át a hétvégén a megyei határátkelőkön

Több mint 320 ezren utaztak át a hétvégén a megyei határátkelőkön

2019. július 29., hétfő
Több mint 320 ezren utaztak át a hétvégén a megyei határátkelőkön

Több mint 320 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 94 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén elérte a négy órát, de Csanádpalotán, Ásotthalmon és Tiszaszigeten is voltak olyan időszakok, amikor két órát kellett az utasoknak várakozniuk - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A hétvégén a röszkei autópálya-határátkelőt használók száma meghaladta a 131 ezret, míg a csanádpalotai határátkelőhelyet 128 ezren vették igénybe. A legtöbben utóbbi átkelőt használták szombaton, akkor több mint 49 ezer utas választotta átlépésre. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégétől ki- és belépő irányban is megnövekedett forgalom várható, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség

Határinfó

oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitvatartással működő kiszombori, nagylaki vagy battonyai közúti határátkelőt. Fontos hangsúlyozni, Tiszaszigeten és Ásotthalmon csak szerb és uniós utasok tudnak átlépni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.