Politika

Nem titok, hogy egyeztet a szegedi Fidesz és Nemesi Pál

Nem titok, hogy egyeztet a szegedi Fidesz és Nemesi Pál

2019. július 12., péntek
Nem titok, hogy egyeztet a szegedi Fidesz és Nemesi Pál

Megkezdődtek az egyeztetések Nemesi Pál független polgármester-jelölt és a Fidesz szegedi alapszervezete között – tájékoztatott Bartók Csaba, a párt helyi szervezetének elnöke pénteken.

"Le kell szögeznem, Nemesi Pál egy nagyon felkészült, elkötelezett ember. Komoly gazdasági és jövőbeni tervei vannak a várossal kapcsolatban" – jelentette ki Bartók. A szegedi Fidesz elnöke elmondta, nehéz megbeszéléseken vannak túl, de jó együttműködés alakul a két fél között.

"Sok szempontból azonosan gondolkodunk, de természetesen vannak nézetkülönbségek és eltérések. Fideszként és Nemesi Pálként azon vagyunk, hogy a különbségeket közös nevezőre hozzuk" – fogalmazott az elnök, majd kitért arra, emiatt egyeztetés után döntöttek úgy, a párt és a polgármester-jelölt külön jelentik be elképzeléseiket a várossal kapcsolatban.

"Rengeteg apró dolog van a Fidesz koncepciója és együttműködési feltételei között, viszont három nagy olyan horderejűt határoztunk meg, ami nélkül elképzelhetetlen az együttműködés" – mondta.

"Szegeden és a város környékén biztonságban élnek az emberek" – fogalmazott annak kapcsán, hogy az országgyűlési-, valamint az EP-választás a Fidesz részéről első sorban az emberek biztonságáról szólt. Ezt követően felidézte, Botka László többször adott hangot annak a tervének, hogy lebontaná a déli határzárat, amennyiben kormányra kerül.

"Célunk az, hogy a leendő polgármester elhatárolódjon az illegális bevándorlástól, valamilyen formában az ő neve garancia legyen, hogy támogatja a kerítés fennmaradását és a Szeged környékén élők biztonságát" – fogalmazott.

A közelmúlt közgyűlési döntései közül a gyermekek és a nyugdíjasok számára meghatározott támogatás kapcsán is feltételeket fogalmazott meg Bartók. "A támogatás ne 10 ezer, hanem 13 ezer forint legyen, amit Szeged város polgármestere, Botka László és baloldali közgyűlési többsége elsöpört, elvették a szülőktől és a nyugdíjasoktól" – jelentette ki. "Azt szeretnénk, hogy a leendő polgármester ezt azonnal adja vissza hatalomra kerülése esetén" – hangsúlyozta. A harmadik feltétele a szegedi Fidesznek, hogy elkészüljön a harmadik Tisza-híd. Bartók Csaba úgy véli, egyre nehézkesebb a közlekedés a folyó két partja között, hiszen egyre nagyobb az autós forgalom. Egy harmadik híd tehermentesítené a belvárost, ez által fellélegezhetne Szeged – magyarázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.