Politika

Nagy lehet a baj: a jobbikos Tóth Péterre is szüksége van már Botka Lászlónak

Nagy lehet a baj: a jobbikos Tóth Péterre is szüksége van már Botka Lászlónak

2019. július 23., kedd
Nagy lehet a baj: a jobbikos Tóth Péterre is szüksége van már Botka Lászlónak

A baloldali lakájmédia szinte kéjes örömmel jelentette be, hogy a Jobbikos Tóth Péter és az LMP-s Fehér Attila is Botka Lászlót mögé állt be. Egyik sem nagy meglepetés, talán csak azoknak, akik egy dobozban éltek eddig. De vajon mekkora bajban van a szegedi polgármester, ha már két ilyen mikroszervezetre is szüksége van?

Úgy látszik, nem elég, hogy

totális baloldali belháború van Szegeden, amit Gyurcsány Ferenc látszik megnyerni

, újabb remek "szövetségesekre" tett szert Botka László. Az egykor még

zsidók és cigányok kiszorításáról ábrándozó

Tóth Péterről

számos cikket írtunk már korábban

, hónapok óta lehetett ugyanis sejteni, hogy neki egyetlen "menekülőpályája" van, ha a politikában akar maradni, az pedig a szocialista Botka László. Talán

nem is véletlenül nevezték árulónak egykori barátai és kollégái

. Fehér Attila, a szegedi LMP-s, ha lehet, akkor még láthatatlanabb, mint a pártja, ami gyakorlatilag szinte láthatatlanná zsugorodott az EP-választáson, és aztóta is; Szegeden meg végképp.

Mégis mi lehet az oka, hogy Botka László ilyen neves szövetségeskre szorul?

Úgy tudjuk (de erre hivatalosan is rákérdezünk, mert ez nem megerősített információ), hogy a szocialisták közvéleménykutatást tartottak a napokban Szegeden, ezen pedig az rajzolódott ki, hogy komolyan inog Botka László széke, egyre többen bíznak ugyanis Nemesi Pálban.

Nemesi lekörözheti Botkát hozzáértésben, tapasztalatban és kapcsolatokban is

Nemesi Pál független polgármester-jelölt olyan komoly kihívója Botkának, amilyennel 17 éve nem találkozott, ráadásul Nemesi "városépítésben" és gazdasági kérdésekben is megkerülhetetlen tudással, tapasztalattal és kapcsolatokkal rendelkezik, és immár élvezi a magyar kormány támogatását is; Botka László egykori bizalmasa(i) mellett. Ezek mind, mind olyan apró tényezők, amelyek miatt

joggal lehet komlyan venni Nemesinek azt a mondását is, hogy vele nem a pártpolitika, hanem minden szegedi nyerne ősszel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.