Botka László rossz hozzáállása miatt ment inkább Debrecenbe a Richter nagyberuházása

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemesi Pál független polgármester-jelölttel egyeztetett a Professzorok Batthyány Köre. Az egyeztetés témái között szerepelt többek közt Szeged jövője, a kutatások és a gazdasági fellendülés kapcsolata és egy elszalasztott lehetőség, hogy a Richter Gyógyszergyár nagyberuházást hajtson végre a városban. 

“Remek hangulatú, konstruktív megbeszélésre hívott meg a Professzorok Batthyány Körének szegedi vezetője, Tóth Gábor vegyészprofesszor és a szegedi tagság a tegnapi sajtótájékoztatóm után” –  számolt be az egyeztetésről Nemesi Pál, Szeged független polgármester-jelöltje a közösségi oldalán.

A beszélgetés központi témája volt, hogyan lehetne a gazdasági fejlődés érdekében felhasználni a Szegedi Tudományegyetemen folyó első osztályú kutatómunkát. A megbeszélésen elhangzott, a tagság szívfájdalma, hogy

évekkel ezelőtt – bár az előkészítési munkálatok során úgy tűnt, Szeged lesz belőle – a városvezetés bezárkózó, nem együttműködő hozzáállása miatt végül Debrecenben épített grandiózus gyárat a Richter Gyógyszergyár.

„Innovációban és szakembergárdában

magasan az országos átlag felett van a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Szegedi Tudományegyetem. Ennek ellenére, mivel a Richter nem Szegedre jött és sajnos azóta sem érkezett hozzánk komolyabb gyógyszeripari beruházás, a kutatási eredmények és az itt kinevelt remek munkaerő Szegeden kívül hasznosul”

– értékelte a helyzetet a független polgármesterjelölt. Hozzátette: „Hamarosan újra konzultálunk a Professzorok Batthyány Körével, akik biztosítottak támogatásukról, hiszen nekik is Szeged az első.”

Nemesi kiemelte, félre kell tenni a pártpolitikai civakodást, ahhoz, hogy legyen végre ipara Szegednek.

“Ne hagyjuk, hogy a remekül képzett szegedi munkaerő, egyben a gyerekeink, unokáink más városba kényszerüljenek!” – fogalmazott.

(Cikkünk első verziójában tévesen Egis Gyógyszergyár szerepelt egy elírás miatt. Elnézést kérünk a tévedésért.)

Előző sztori

Novák Katalin: már 2,5 ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását

Következő sztori

Siha Zsolt: Csongrád megyének szüksége van NB III-as csapatra