Politika

Botka László rossz hozzáállása miatt ment inkább Debrecenbe a Richter nagyberuházása

Botka László rossz hozzáállása miatt ment inkább Debrecenbe a Richter nagyberuházása

2019. július 6., szombat
Botka László rossz hozzáállása miatt ment inkább Debrecenbe a Richter nagyberuházása

Nemesi Pál független polgármester-jelölttel egyeztetett aProfesszorok Batthyány Köre. Az egyeztetés témái között szerepelt többek közt Szeged jövője, a kutatások és a gazdasági fellendülés kapcsolata és egy elszalasztott lehetőség, hogy a Richter Gyógyszergyár nagyberuházást hajtson végre a városban.

"Remek hangulatú, konstruktív megbeszélésre hívott meg a Professzorok Batthyány Körének szegedi vezetője, Tóth Gábor vegyészprofesszor és a szegedi tagság a tegnapi sajtótájékoztatóm után” – számolt be az egyeztetésről

Nemesi Pál, Szeged független polgármester-jelöltje

a közösségi oldalán. A beszélgetés központi témája volt, hogyan lehetne a gazdasági fejlődés érdekében felhasználni a Szegedi Tudományegyetemen folyó első osztályú kutatómunkát. A megbeszélésen elhangzott, a tagság szívfájdalma, hogy

évekkel ezelőtt – bár az előkészítési munkálatok során úgy tűnt, Szeged lesz belőle – a városvezetés bezárkózó, nem együttműködő hozzáállása miatt végül Debrecenben épített grandiózus gyárat a Richter Gyógyszergyár.

„Innovációban és szakembergárdában

magasan az országos átlag felett van a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Szegedi Tudományegyetem. Ennek ellenére, mivel a Richter nem Szegedre jött és sajnos azóta sem érkezett hozzánk komolyabb gyógyszeripari beruházás, a kutatási eredmények és az itt kinevelt remek munkaerő Szegeden kívül hasznosul”

– értékelte a helyzetet a független polgármesterjelölt. Hozzátette: „Hamarosan újra konzultálunk a Professzorok Batthyány Körével, akik biztosítottak támogatásukról, hiszen nekik is Szeged az első.” Nemesi kiemelte, félre kell tenni a pártpolitikai civakodást, ahhoz, hogy legyen végre ipara Szegednek. "Ne hagyjuk, hogy a remekül képzett szegedi munkaerő, egyben a gyerekeink, unokáink más városba kényszerüljenek!" - fogalmazott.

(Cikkünk első verziójában tévesen Egis Gyógyszergyár szerepelt egy elírás miatt. Elnézést kérünk a tévedésért.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.