Közélet

Pünkösdi királyt választottak Ópusztaszeren

Pünkösdi királyt választottak Ópusztaszeren

2019. június 10., hétfő
Pünkösdi királyt választottak Ópusztaszeren

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kétnapos rendezvény keretében ismerhették meg a pünkösdi hagyományokat az érdeklődők.

A két napos rendezvényenelőször mutatták be az Emlékpark új attrakcióját, a Szer története című 3D-s filmet, amely Szer monostorának történetét mutatja be a nézőknek.

Az ópusztaszeri iskolások pünkösdölője mellett a látogatókat valamennyi programelembe bevonták a szervezők, akik játékos vetélkedőkre invitáltak minden korosztályt, „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök”: látogatói próbákon mérhették össze ügyességüket az érdeklődők.

Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás, mely során lovas legények küzdöttek a megtisztelő címért. Idén először, a legények lovas virtuskodását követően a leányok is megmutatták, mit tudnak a lányok lovas ügyességi versenyén. A kisebbeknek bábszínházi előadások, mesekert, a nagyobbaknak népzene és néptánc garantálta a jó hangulatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.