Közélet

Lezárták a rakpartot, megnyílt a plázs

Lezárták a rakpartot, megnyílt a plázs

2019. június 3., hétfő
Lezárták a rakpartot, megnyílt a plázs

Öröm és bosszúság is egyben, hogy a Huszár Mátyás rakpartot hétfőn lezárták – vélik a szegediek. A szabadidejüket töltők szerint érdekes a változás, az autósok azonban nem örülnek a lezárásnak, de nem tudnak mit kezdeni vele.

"Sokkal érdekesebb így a város, engem nem igazán vonz az, amikor csatakrészeg fiatalok lézengenek éjszakánként a rakparton" – mondta Árvai Zsolt. "Jó időben szívesen sétálunk erre párommal, igazi kuriózum az állandó motorzaj nélkül a part mentén csavarogni" – magyarázta, miért kedveli, hogy lezárták a rakpartot.

Így lazítottak a szegediek a rögtönzött plázson 2018-ban. Fotó: Kovács Ferenc

A Huszár Mátyás rakpartról hétfőn tiltották ki az autós forgalmat, ám árvízvédelmi készültségre egyelőre nincs szükség, hiszen a Tisza vízállása 553 centiméter volt, tehát az árvízvédelmi készültséghez szükséges 650-et nem érti el. Ez a fejlemény másokat is arra biztat, hogy kint töltsék az idejüket. "Szerencsére már sikerült letudnom a vizsgákat, úgyhogy őszig nem kell foglalkoznom az egyetemmel. Még egy pár napig élvezhetem a szabadságot, utána viszont irány a diákmunka" – árulta el Petra. "Szerintem sokan szeretik azt, amikor a folyóhoz közel ücsöröghetnek, én tavaly is amikor tudtam, kijöttem esténként a parthoz. Kell a változatosság" – érvelt. Ám azoknak sok bosszúságot okoz a korlátozás, akik autóval közlekednek. "Nem örülök neki, de érthető, hogy miért kell lezárni ilyenkor. Az a baj, hogy ilyenkor egy kicsit mindenki meghülyül, bepánikol, mert azt hiszik, a megszokott útvonal elhagyása miatt nem tudnak időben eljutni, ahová szeretnének. Pedig ez nem így van, csak rutinosan kell közlekedni a városban" – magyarázta Téglás Ervin. "Idegesít, de mit lehet vele kezdeni? Senkinek sem a hibája ez, de azért jobban örülnék, ha ez nem lenne" – törődött bele Kissné Beáta. A vízállás előrejelzések szerint a lezárás a következő napokban indokolt marad, de csupán 600 centit haladhat meg a Tisza vízállása a szegedi szakaszon. Mindenesetre ez éppen elég volt ahhoz, hogy a

Deja Vu helyszínét hétfőn megváltoztassák a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.