Közgyűlés: véglegesen Harkai István Szeged rendőrkapitánya

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Költségvetés-módosításról döntött a közgyűlés pénteken, de véglegesítették Harkai István rendőrkapitányi tisztségét is. Haág Zalán a 13-as busz visszaállítása érdekében interpellálta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestert. Átadták a város pedagógusi életműdíjait.

Haág Zalán a napirend előtti felszólalásokban köszönetet mondott azoknak, akik május végén a Fidesz listájára szavaztak az európai parlamenti választáson. “Köszönöm mindenkinek, aki nemet mondott a bevándorlásra. Külön köszönetet érdemel minden aktivistánk és a delegáltjaink. Az eredmény bizakodásra adhat okot, hiszen egyértelműen azt láthatjuk az elmúlt öt év alapján, Szeged fejlődése megtorpant, pedig a várost a tulajdonságai ennél többre predesztinálnák, nem szabad a negyedik-ötödik hellyel megelégedni. Szeged története megmutatta, hogy csak összefogással tud fejlődési pályára állni a város” – fogalmazott a városatya.

Talán erre válaszul Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester kijelentette, hogy sikeresnek mondható a város az elmúlt öt év alapján, hiszen a város sikeresen pályázott uniós fejlesztési támogatásokra. Példaként a tömegközlekedésben elérhető ingyenes wifit is említette, valamint a szeszélyesen működő bankkártyás jegyvásárlást a járatokon.

Tóth Péter “Elég volt a szúnyogokból!” feliratú pólóban szólalt fel. “Nem csak mesterséges kemikáliával lehet irtani a szúnyogokat, a természetes módszerek között a fecskék a legismertebbek. A fecskeállomány 56 százaléka eltűnt Magyarországról” – mondta a képviselő, aki felvetette, hogy ha a jövőben kell valamivel foglalkoznia az önkormányzatnak, akkor zöldprogramot kell létrehoznia a fecskepopuláció növelése érdekében.

A közgyűlés a költségvetésmódosítás mellett többek közt arról is döntött, hogy Harkai István alezredest nevezi ki Szeged rendőrkapitányának Dakos József dandártábornok javaslatára.

A napirendi pontokat követően Haág Zalán interpellálta Nagy Sándort a 13-as busz kapcsán. “Amióta Nagy Sándor ennek a területnek a felelőse, döntése alapján megszűnt a 13-as, valamint a 13A-s busz, ami a móravárosi nyugdíjasokat tette lehetetlen helyzetbe. Ezért javasoltuk Hüvös László képviselőtársammal, hogy 20 millió forintot különítsen el a közgyűlés, ezt a közgyűlés el is fogadta, megvan rá a pénz. Ennek tudatában módosítottuk volna a költségvetést” – idézte fel, hogy korábban ilyen módon próbálták módosítani a város költségvetését. “A móravárosiak érdekében áll a 13-as busz visszaállítása, de úgy tűnik, ezt a pénzt az alpolgármester úr új pártjának lehetőségére különítették el. Most éppen ez a párt a Momentum. társadalmi csoportokat állít egymással szembe a városvezetés. hozzájárul-e a városvezetés h a 13-as buszt újra visszaállítsák” – utalt arra Haág, hogy a Momentum Mozgalom kezdeményezésére indultak éjszakai járatok a városban, mely elképzelést korábban a Fidesz-KDNP frakció is kezdeményezett.

Erre Nagy annyit felelt, hogy a közgyűlési döntés nem korlátozta a 13-as busz visszaállítására az elkülönített 20 millió forint felhasználását. Két bizottság hagyta jóvá a menetrend-módosítást, mely alapján az éjszakai járatokat bevezették.

“Természetesen ezek a bizottságok nem a 13-as ellen szavaztak, hanem különböző buszjáratok kialakításáról. Mi erre a költségvetésben lehetőséget láttunk, ennek ellenére az utasszám sem indokolta a buszjárat megszüntetését” – jelentette ki Haág.

A grémium napirendi pontjai előtt átadták a pedagógusi életműdíjakat. Ezt a kitüntetést Mészáros Jánosné, a Klebelsberg telepi tagóvoda nyugalmazott vezetője, Tihanyi Klára, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium nyugalmazott igazgatóhelyettese, valamint Kása Ferenc, a Szegedi Dózsa György Általános Iskola nyugalmazott testnevelés szakos tanára.

Előző sztori

Karbantartás lesz az útdíjfizetési rendszerben vasárnap 

Következő sztori

A biztonság a gazdasági fejlődés katalizátora