Közélet

Az SZTE szerint méltatlanul támadja Rovó Lászlót Botka László lakájmédiája

Az SZTE szerint méltatlanul támadja Rovó Lászlót Botka László lakájmédiája

2019. június 21., péntek
Az SZTE szerint méltatlanul támadja Rovó Lászlót Botka László lakájmédiája

A Szegedi Tudományegyetem közleményben reagált a szegediek pénzén eltartott, balos propagandalap ámokfutására.

Az egyetem közleményét változtatás nélkül közöljük:

"A Szegedi Tudományegyetem visszautasítja a szegedi városvezetés lapjának, a szeged.hu-nak az egyetem rektorát méltatlanul támadó, az egyetemet a politikai küzdelmekbe bevonni szándékozó állításait. A hírportál állításával szemben tény, hogy Rovó László rektor semmiféle politikai szerepet sem vállalt eddigi tevékenysége során, és ilyet a jövőben sem tervez. A szeged.hu megpróbálja megfélemlíteni és megbélyegezni az egyetem azon dolgozóit, akik nem támogatják Botka László polgármester politikáját.

A Szegedi Tudományegyetem nem politikai közösség, hanem oktatók, kutatók, orvosok, egészségügyi dolgozók és ezek munkáját segítő munkatársak közössége. A Szegedi Tudományegyetem továbbra is kiáll a hivatalos dokumentumaiban rögzített világnézeti és politikai semlegesség elve mellett. Határozottan visszautasítja egyes újságírók azon törekvését, hogy beavatkozzanak az egyetem életébe, és nyomást gyakoroljanak az egyetem szenátusának döntéseire. Nem Rovó László „tolja” a propagandát, amint azt a szeged.hu állítja – ő ugyanis betegeket gyógyít –, hanem a szeged.hu."

A napokban a szegedi önkormányzat közpénzből fenntartott propagandalapja többször is cikkezett arról, hogy Rovó László Nemesi Pált, a Csongrád Megyei Iparkamara elnökét, szegedi vállalkozót ajánlotta a szegediek figyelmébe, mert szerinte jobb polgármester lenne, mint Botka László. Rovó László lapunknak adott

interjúban

bővebben is kifejtette és tényekkel is alátámasztotta, miért szólalt meg a témában. Lapunkban

éppen ma írtunk egy rövid jegyzetet arról

, hogy aBotka László szegediek pénzéből fizetett trollja próbálja meg kioktatni a szegedi egyetem rektorát, méghozzá egy igen együgyű, ostoba proli magabiztosságával. Botka Lászlóék láthatóan nem bírják a legkisebb kritikát sem. Ha valaki mást mer mondani, mint amit ők hallani akarnak, akkora lakájmédia berúgja a trollmotort, és fullban nyomják a kretént.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.