A legfrekventáltabb grundot kihagyták a felújításból

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
rhdr

Tavaly felkutattuk Szeged szebb napokat is megélt, leharcolt dühöngőit. Egy év alatt sok minden változott: az egyiket némi csúszással ugyan, de felújították, Tarján városrészben jelenleg is rekonstrukciós munkálatokat végeznek a dühöngőkön, a város központjában azonban továbbra is ádáz harcot vív a természeti elemekkel az egyik grund.  

Időanomália a Kolozsvári téren

Korábban több cikket is közöltünk a Kolozsvári tér felújításáról, mely kapcsán a környékben élők gyakran arról panaszkodtak, hogy nem folytak megfelelő ütemben a tér rekonstrukciós munkálatai. Lapunk még januárban megkereste az önkormányzatot, hogy várhatóan mikor valósul meg a beruházás. Azt a választ kaptuk, hogy semmi sem veszélyezteti a tér júniusi átadását.

Ezzel szemben Botka László szócsöve, a szeged.hu korábban a Tavaszra teljesen megújul a Kolozsvári tér című hurráoptimista cikkében arról számolt be, hogy május végén már igénybe vehetik a környékbeliek a megújult teret. Június 18-ai terepszemlénkkor gyakorlatilag már csak az utolsó simításokat végezték a téren. Érdekesség, hogy még az átadás előtt sikerült valakinek összefirkálnia az egyik kültéri fitneszgépet.

Felújítják a tarjáni dühöngőket

A Retek utcában két panel sor között, fákkal körbezárt területen rejtőzik egy dühöngő, melyen a természet erődemonstrációt tartott az elmúlt években – tavaly még a fák gyökerei szabályosan kirajzolódtak a betonon. Ott jártunkkor már javában zajlottak a rekonstrukciós munkálatok. A kerítést már kicserélték, a felújítás jelenleg az aszfaltozásnál tart.

Az egy tömbbel arrébb található Debreceni utcai grundra tavaly még speciális hibridpályáként tekintettünk, hiszen az egyik felét beton a másikat fű borította. Itt is sokat változott a helyzet egy év alatt – terepszemlénkkor három munkás egy markoló társaságában éppen azon fáradozott, hogy szebbé varázsolja a gazzal benőtt, leharcolt dühöngőt.

Hajléktalan van, sportoló továbbra sincs

A felújítási lázból csak érintőlegesen részesült a Bartók téri grund, amelyet néhány köztéri fitneszgéppel próbáltak korszerűsíteni. A kosár és a focipálya továbbra is ádáz harcot vív a természeti elemekkel, pedig a kisebb tornatermű belvárosi iskolák tavasszal és kora ősszel előszeretettel tartják a testnevelés óráikat a Bartók téren. Akárcsak egy évvel ezelőtt, most sem találtunk sportolókat, csak egy hajléktalant, aki az árnyékban pihente ki az élet nagy fáradalmait. Nem csoda, hiszen a fedél nélküliek előszeretettel járnak a belváros szívétől pár száz méterre található grundra.

Kovács Ferenc képgalériája:

 

Előző sztori

Ismét lecsapott a belvárosi sz.rófantom

Következő sztori

Szatymazi betörő fosztogatott a Balatonnál