Közélet

A Dugonics téren értekezett a koldusmaffia

A Dugonics téren értekezett a koldusmaffia

2019. június 6., csütörtök
A Dugonics téren értekezett a koldusmaffia

Csütörtök délelőtt egyik olvasónk jelezte, hogy a Dugonics téren rendőrök igazoltatják a koldusmaffia tagjait. Mire kiértünk a helyszínre már csak a fenyegető külsejű embereket találtuk ott, akik éppen értekezletet tartottak.

Nagyjából tíz percen keresztül diskuráltak, néha meglehetősen hangosan. Az egyik bandatag vehemensen azt ordította társának:

„Te menjél, nekem hat év felfüggesztettem van!”

A "munkamegbeszélést" követően a bandavezér - aki a Kárász utcán, majd később a Nagyáruháznál az egyik társával inzultálta a kéregetőket - elindult a Széchenyi tér felé, míg a többiek áttették székhelyüket a Dugonics tér másik felére.

Mars téren is fenyegetnek

Olvasóink egészen elképesztő történetekről számoltak be a koldusmaffia kapcsán a szerdai cikkünk alatti kommentmezőben. Az egyik hozzászóló jelezte, hogy a Mars tér környékén is fel szoktak bukkanni az ijesztő behajtók. „Ismerős a szitu.

Engem a Mars téren fenyegettek meg, amikor az egyik kisebbségi egy idős néni táskájában turkált, én meg ráb...tam a kezére. Erre megjelent a família, elkezdtek ordítani velem. Ilyenkor muszáj lesüllyedni az ő szintjükre és visszaüvölteni, mert akin látják, hogy fél tőlük, annak annyi”

– számolt be kalandjáról László.

Tenyérjóslás közben kizsebelnek

Egy másik hozzászóló jelezte, hogy korábban a Kárász utcán egy agyafúrt csellel verték át a naiv járókelőket. „Ezen esemény kapcsán eszembe jutott az a sztori, amikor

a Kárász utcán (is) egy hajlott hátú cigány öregasszony több kisgyerek(e?) társaságában folyamatosan azzal szólította le a tisztes járókelőket, hogy »hát kezitcsókolom megmondom a jövőjét a tenyeréből«. Aztán azok a lúzerek, akik bedőltek neki, nem győzték kapkodni a fejüket, mert a tenyérjóslás közben a purdék is dolgoztak...szépen kirámolták az "ügyfelek"' zsebeit.

Ez is erre a kisebbségre jellemző módszer. A rendőröket akkor sem láttam a közelben... Nem olyan nagy ez belváros, hogy ne lehetne az állandó rendőri jelenléttel ennek elejét venni...” – kommentelte Béla.

„Éljen a liberális jogrendszer”

Akadt olyan hozzászóló is, aki a liberális jogrendszert tarja felelősnek azért, hogy ezeket az embereket nem lehet felelősségre vonni. „Hála az európai jogharmonizációnak és a civil szervezeti jogvédőknek, a képen látható személyeknek joga van koldusmaffiát fenntartani és zaklatni a járókelőket. A többségi társadalomnak kell alkalmazkodni, nekik joguk van a társadalmon élősködni és garázdálkodni, a hajléktalanoknak joguk van össze csinálni a belvárost és a megállóhelyeket, éljen a liberális jogrendszer” – fejtette ki álláspontját Attila.

Kamerarendszer, csendőrség, polgármesterváltás

Volt olyan, aki a cikkünk alatt kérdőre vonta a térfigyelő kamerarendszer hatékonyságát, mások a csendőrség visszaállítását tartják szükségesnek,

többen is egyetértettek azzal a megállapítással, hogy nem ártana már egy új polgármester, aki kézbe veszi a várost.

Mint az ismeretes,

néhány héttel ezelőtt

a Kárász utcán az egyik kéregetőtől elvették az összegyűjtött pénzét,

kedden

pedig a Nagyáruház előtt ugyanaz a rosszarcú férfi ráparancsolt egy utcazenészre, hogy hangosabban játsszon, különben megüti.

Megkeresésünkre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, arendőrség több esetben intézkedett koldulás szabálysértés elkövetése miatt a belvárosban. A hasonló jelenségek megakadályozása érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei folyamatos közterületi szolgálatot látnak el a város ezen részén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.