Közélet

Nem született ítélet a szegedi parkolóperben

Nem született ítélet a szegedi parkolóperben

2019. május 30., csütörtök
Nem született ítélet a szegedi parkolóperben

A Gyulai Törvényszék másodfokon tárgyalta a szegedi parkolópert, ítélet azonban nem született. A bírónő a tárgyalást azzal az indokkal napolta el, hogy a fellebbezések áttanulmányozására van szükség, mivel abban azok alapján lehetséges, hogy bizonyítási eljárást kell lefolytatni. A következő tárgyalás időpontját október 31-re tűzték ki.

Mint ismert

, tavaly októberben első fokon felbujtóként, hűtlen kezelésért elítélte a Gyulai Törvényszék Mózes Ervin szegedi címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert, valamint a Polgármesteri Kabinet vezetőjét, Kalmár Gábort. A legtöbbet utóbbi kapta, akire tíz hónap börtönbüntetést szabtak ki. Mózes Ervin nyolc, Solymos László hat hónapot kapott. Az ítéleteket egy évre felfüggesztette a bíróság. A vádlottak nem fogadták el az ítéletet és fellebbeztek, így csütörtökön, több mint fél évet követően másodfokon folytatódott a per a Gyulai Törvényszéken.

A tárgyalás során újabb bizonyítási indítvány nem érkezett egyik oldalról sem, ezért a bírónő a tárgyalást azzal az indokkal napolta el, hogy a fellebbezések áttanulmányozására van szükség, mivel abban azok alapján lehetséges, hogy bizonyítási eljárást kell lefolytatni. A következő tárgyalás időpontját október 31-re tűzték ki. A parkolóbérletek körül kirobbant botránynak külön pikantériája, hogy a fent említett első fokon elítéltek közül ketten már távoztak Botka László mellől. Mózes Ervin címzetes főjegyző februárban nyugdíjba vonult, Solymos László pedig május 23-án mondott le. Kalmár Gábor továbbra is kabinetvezető a szegedi szocialista polgármester mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.