Nem született ítélet a szegedi parkolóperben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Gyulai Törvényszék másodfokon tárgyalta a szegedi parkolópert, ítélet azonban nem született. A bírónő a tárgyalást azzal az indokkal napolta el, hogy a fellebbezések áttanulmányozására van szükség, mivel abban azok alapján lehetséges, hogy bizonyítási eljárást kell lefolytatni. A következő tárgyalás időpontját október 31-re tűzték ki.

Mint ismert, tavaly októberben első fokon felbujtóként, hűtlen kezelésért elítélte a Gyulai Törvényszék Mózes Ervin szegedi címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert, valamint a Polgármesteri Kabinet vezetőjét, Kalmár Gábort. A legtöbbet utóbbi kapta, akire tíz hónap börtönbüntetést szabtak ki. Mózes Ervin nyolc, Solymos László hat hónapot kapott. Az ítéleteket egy évre felfüggesztette a bíróság. A vádlottak nem fogadták el az ítéletet és fellebbeztek, így csütörtökön, több mint fél évet követően másodfokon folytatódott a per a Gyulai Törvényszéken.

A tárgyalás során újabb bizonyítási indítvány nem érkezett egyik oldalról sem, ezért a bírónő a tárgyalást azzal az indokkal napolta el, hogy a fellebbezések áttanulmányozására van szükség, mivel abban azok alapján lehetséges, hogy bizonyítási eljárást kell lefolytatni. A következő tárgyalás időpontját október 31-re tűzték ki.

A parkolóbérletek körül kirobbant botránynak külön pikantériája, hogy a fent említett első fokon elítéltek közül ketten már távoztak Botka László mellől. Mózes Ervin címzetes főjegyző februárban nyugdíjba vonult, Solymos László pedig május 23-án mondott le. Kalmár Gábor továbbra is kabinetvezető a szegedi szocialista polgármester mellett.

Előző sztori

Új fejezetet nyitna Szegeden a Fidesz

Következő sztori

Nem jár a komp Mindszent és Baks között