Írjon nekünk

Sport

Közel állt a csodához, mégis elvérzett a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ugyan 29-25-re legyőzte a Vardar Szkopjét a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján, az észak-macedón együttes azonban összesítésben négy gólt megőrzött az előnyéből, így bejutott a kölni négyesdöntőbe. 

Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó
MOL-Pick Szeged – HC Vardar Szkopje 29-25 (17-9)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Raluy, Sabroso (spanyolok).
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric, Maqueda 4, Bombac 6, Bánhidi 7, Zsitnyikov 5, Källman 2. Csere: Gaber 1, Balogh 1, Canellas, Sigurmannsson 3/2, Bodó, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HC Vardar Szkopje: Miloszavljev – Skube 3, Siskarjov, Kristopans 5, Kalaras, R. Ferreira, Gyibirov 4. Csere: Ghedbane (kapus), Karacic 8/1, Sztojlov 3, Cupic 2/1, Kiselev, Nedanovski. Vezetőedző: Roberto García Parrondo.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 16, ill. 8 perc.
Továbbjutott a HC Vardar Szkopje 56-52-es összesítéssel.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: “Szép volt fiúk” – harsogja a publikum. A játékidő közben szépen lassan lepereg. Közel állt a csodához a MOL-Pick Szeged, de a második félidei hullámvölgy, és a kettős emberhátrány megpecsételte a hazaiak sorsát.

59. perc: Juan Carlos Pastor időkéréssel próbál véget vetni a balhénak.

59. perc: Az újabb elpuskázott szegedi lehetőség után tombolni kezd a Vardar szurkolótábora. Közben kisebb nézeteltérés alakult ki a pályán a játékosok között. Megy a dulakodás, áll a játék. Ferreira robbantotta ki a balhét, a játékvezető piros lappal honorálta mindezt. Kár, hogy így ér véget az egyébként kifejezetten izgalmas és magas színvonalú mérkőzés.

58. perc: Kristopans bejátszása után Ferreira került ziccerbe, Alilovic viszont remekül védett.  Zsitnyikov eladta a labdát, Cupic pedig kihasználta, hogy üres volt a szegedi kapu 29-25.

57. perc: Maqueda szerelési kísérlete után Stoilovot ápolni kell. A játékvezető habozás nélkül kettő percet adott a spanyol játékosnak.

57. perc: Maqueda góljával ötgólosra nőtt a szegedi előny, de összesítésben még így is hárommal a Vardar vezet. 29-24.

56. perc: Gaber jól védekezett Skube-val szemben, de a fordulást követően elvették a bírók a labdát a Szegedtől.

55. perc: Dupla kínaival próbálkozott a Szeged, de a középre adott labda kicsit hosszú volt, így nem született újabb gól.

54. perc: Kristopans kiszorított szögből Alilovicot találta el, a túloldalon Maqueda pontosabban célzott. 28-24.

53. perc: Bánhidi góllal javította előző hibáját. Parrondo időt kért. 27-24

52. perc: Bánhidi belülvédekezése miatt hétméterest járt a Vardarnak, amit Karacic gólra váltott. Ezzel alighanem eldőlt a továbbjutás sorsa. 26-24.

50. perc: Sigurmannsson bal szélről próbálkozott, Milosavljev fölé tolta a lövést. Skube talpról, középről betalált. A túloldalon Bánhidi egyből válaszolt. 26-23.

49. perc: Maqueda visszatért, de az átlövését védte Milosavljev, a kipattanó a szegedieké lett, azonban az újabb próbálkozás sem eredményezett gólt. Kristopans lövése Alilovic kezéről bevágódott a kapuba. Most már tényleg csoda kellene a Szegedtől. 25-22

48. perc: Dibirov találatával 25-21-re módosult az állás. Juan Carlos Pastor érzi, hogy gödörben a csapata, ezért időkéréssel próbálja rendezni a sorokat.

48. perc: Kettős emberhátrányban, kapus nélkül támadt a MOL-Pick Szeged, taktikusan, lassítva a játékot. Az idő ugyanakkor az észak-macedónoknak is dolgozik, mivel összesítésben még három gól az előnyük.

47. perc: A játékvezető úgy ítélte meg, hogy Maqueda szándékosan ért lábbal a labdához, ezért kiállította a két percre a szegedi játékost. Bánhidi Karacic arcába csapott, de így is tovább tudta adni a labdát Stoilovnak, aki beállóból nem hibázott. Bánhidit is kiállította a spori. 25-20.

46. perc: Sigurmannsson hétméterest rontott. Stoilov beállóból próbálkozott, Sego viszont bravúrral védett. Bombac megint megcsinálta a nehezét, de a pattintása a keresztlécre vágódott. 25-19.

44. perc: Bombac lövésénél a bal kapufa kisegítette a vendégeket. Kristopans látványos góljával feljött hatra a Vardar. A túloldalon Shishkarev kapott két percet. 25-19.

43. perc: Zsitnyikov talpról betalált. A vendégek kapusteljesítménye hagy némi kívánni valót maga után. Kalarash lövése Sego lábáról beperdült. 25-18.

42. perc:
Sigurmannsson pimasz módon átemelte a kapust. Stoilov harcolt ki hétméterest Canellas szorításában. A büntetőt Cupic magabiztosan értékesítette. 24-17.

40. perc: Bombac passza ezúttal pontatlan volt Kallmannak , a fordulásból Karacic átlövésből bevette a szegedi kaput. 23-16.

39. perc: Gyors gólváltás. 23-15.

38. perc: Zsitnyikov merészen megindult a kapu felé, majd bevette azt. Dibirov zsebkendőnyi területen kapura tört a bal szélen Pedro mellett, Segonak ezúttal nem sikerült hárítania. 22-14.

36. perc: Bánhidi ismételten eredményes volt, a túloldalon nem tudták góllal zárni az akciót a vendégek. 21-13.

35. perc: Bombac két emberrel a nyakán adott zseniális passzt Bánhidinek, aki könyörtelenül bevágta a labdát a kapuba. A túloldalon Kalarash ziccerét hárította a frissen becserélt Sego. 20-13.

34. perc: Kallmann góljára Stoilov válaszolt beállóból. 19-13.

33. perc: Maqueda átlövésből megszerezte a szegediek első gólját a második félidőben. Kristopans ugyan a kapuba talált, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A labda maradt a Vardarnál, sőt, az akció végén Stoilov gólt szerzett. Ha mindez még nem volna elég, Sostaric két perces kiállításban részesült. 18-12.

31. perc: Karacic a háta mögött passzolt a bal szélre Dibirovnak, aki kihasználta a lehetőséget. Bombac ziccerben hibázott, a túloldalon Karacic nem tette meg ugyanezt a szívességet. Jobban kezd a Vardar. 17-11.  .

 

Félidő: 17-9

30. perc: Pastor időkérése után Maqueda góljával összesítésben átvette a vezetést a Szeged, a félidő Dibirov találatával zárult. 17-9.

29. perc: Sostaric kapott két perces kiállítást. Kristopans átlövésével 16-8-ra módosult az állás.

28. perc: Megint kapus nélkül támadott a Vardar, Skube szétforgácsolta a keresztlécet. Elképesztő amit Bombac a mai meccsen művel, megint megetette az őrzőit, majd kis szerencsével a kapuba perdítette a játékszert. 16-7.

27. perc: Balogh középről próbálkozott, Milosavljev térddel hárított. Kalarash legyalulta Bobacot, aki ápolásra szorult. A Vardar játékosát kiküldték két percre. Az esetért járó hétméterest Siggurmannsson higgadtan értékesítette. 15-7.

 

25. perc: Balogh talpról, a lábak erdejében laposan kilőtte a hosszú alsót.  Passzívat jelzett a játékvezető, Stoilovot ez a legkevésbé sem érdekelte, beállóból bevette Alilovic kapuját. 14-8

24. perc: Bánhidi emberrel a nyakán befordult beállóból és bevette Milosavljev kapuját. Karacic lövését Gaber remekül blokkolta. 13-7.

23. perc: Bombac megállíthatatlan a mai napon. Gyakorlatilag sorozatban lövöldözni ugyanonnan a szebbnél szebb gólokat. A túloldalon Cupic nem tudta góllal befejezni a támadást. 12-7.

21. perc: Stoilovot sikerült hatástalanítani beállóban, de a labda maradt a vendégeknél. Gaber nem hagyta élni Skube-t, nagyon harciasan védekezik a Szeged, ennek az lett az ára, hogy Bodó Richárd két perces kiállítást kapott. Az elnyújtott támadás végén Karacic bevette a szegedi kaput. 11-7.

19. perc: Karacic és Alilovic párharcát ezúttal a kapus nyerte, Bombac továbbra is extázisban kézilabdázik, megint egy fantasztikus cselt követően talált a hálóba. Skube eladta a labdát, amivel a Kallmann végigrobogott a pályán, majd kihasználta a ziccert.  Parrondo időt kért. 11-6.

16. perc: Bánhidi megráncigálta Kristopnast, aki ennek ellenére gólpasszt adott Skube-nak. A szegedi beállót kiküldték két percre. Zsitnyikov Kalarash mellől bevette a Vardar kapuját. 9-6.

15. perc: Karacic ezúttal pontosabban célzott, Alilovicnak esélye sem volt. Bombac álompasszát követően ismételten Bánhidi volt eredményes. 8-5.

14. perc: Karacic átlövését Alilovic lábbal hárította, a túloldalon Bánhidi háromgólosra növelte a Pick előnyét. 7-4.

13. perc: Az emberhátrány miatt kapus nélkül támadt a Vardar, Kristopans elpasszolta magát, Bombac pedig hasonlóan pimasz cselt hajtott végre mint az előbb, majd bevette az észak-macedón kaput, ezzel már kettővel megy a Szeged. 6-4.

12. perc: Ferreira kapott két percet a vendégektől. Bombac egy testcselt követően lövőhelyzetbe került, amit ki is használt. 5-4.

11. perc: Kristopans ott folytatja, ahol az első meccsen abbahagyta: megint elemi erővel bombázott a szegedi kapuba. Bánhidi beállóból egalizált. 4-4.

10. perc: Karacic elcsendesített a csarnokot, miután Gaber és Maqueda között megtalálta a folyosót. Zsitnyikov remek csellel teremtett lövőhelyzetet magának, a labda azonban a keresztlécen csattant. 3-3.

9. perc: Alilovic első védését követően, Zsitnyikov góljával visszavette a vezetést a Pick. Ráadásul két perces kiállításban részesült a vendégektől Kalarash. 3-2.

8. perc: Kristopans átlövésével átvette a vezetést a Vardar, igaz nem sokáig, mert Bombac egyből válaszolt a túloldalon. 2-2.

7. perc: Skube, mint kés a vajon. A túloldalon Sostaric próbálkozását védte a kapus. 1-1.

6. perc: Bombac gólját érvénytelenítette a játékvezető. Zsitnyikov ezúttal szenzációs labdát adott Kallmannak, Milosavjev azonban bravúrral védett. Sostaric harcolt ki hétméterest, amit Sigurmannsson értékesített, 1-0.

4. perc: Zsitnykikov ismételten pontatlanul játszotta a labdát a bal szélre, Skube távoli kísérlete a kapu mellé szállt, így továbbra is 0-0.

2. perc: Az első szegedi támadás során Zsitnyikov elpasszolta magát, így a vendégek fordulhattak. Maqueda a durvaság határát súrolva állította meg a Kristopanst, kettő perc a jutalma.  Gaber lefülelte a lett óriás átadását, így továbbra sincs gól.

18:57: Egészen káprázatos élőképpel rukkoltak elő a szegedi fanatikusok, reméljük a remek hangulathoz minőségi játék is párosul majd.

18:55: Fülsiketítő dudaszó fogadja a csapatokat – a szegedi szurkolók mindent támogatást megadnak kedvenceiknek.

18:50: A játéknap másik mérkőzésén majdnem csodát tett a PSG a Kielce ellen: a negyeddőntő első mérkőzését 10 góllal elveszítő párizsiak 35-26-ra legyőzték lengyel riválisukat, ez azonban kevésnek bizonyult a továbbjutás kiharcolásához.

18:45: – Egész héten arra készültünk, hogy olyan meccset tudjunk játszani, amivel esélyünk lehet fordítani a párharcon. Tudjuk, hogy miben és hol hibáztunk az első meccsen és ezt javítani fogjuk. Nyilván tudjuk, hogy a továbbjutásunk kisebb csoda lenne, de nem adhatjuk fel az álmainkat – mondta bizakodóan Bánhidi Bence, a szegediek beállója.

18:40: Sok szeretettel köszöntjük olvasóinkat az Újszegedi Sportcsarnokból, ahol rövidesen elkezdődik a MOL-Pick Szeged és a HC Vardar Szkopje összecsapása a VELUX EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzést 31-23-ra az észak-macedónok nyerték, így roppant nehéz helyzetből várja a találkozót Juan Carlos Pastor együttese.

Kovács Ferenc képgalériája:

Sport

Majd’ húszgólos győzelem a Balatonfüred ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vasárnap Zágrábban lép pályára a csapat.

Tovább olvasom

Sport

A csapat is nagyon kellett Bánhidi Bence 11 góljához

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

AZ Aalborg ellen 13 kísérletből 11 gólt szerzett Bánhidi Bence. Klasszisteljesítményével ő lett BL forduló játékosa.

Tovább olvasom

Sport

Három szegedi a kézilabda-válogatott keretében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál