Feljutott az élvonalba a Szegedi RSE férfi csapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi RSE férfi felnőtt csapata óriási fölénnyel megnyerte a röplabda NB II. Közép csoportjának rájátszását, és mivel a másik két csoport győztese nem vállalta az első osztályú szereplést, így a szegediek egyenes ágon feljutottak az élvonalba.

Bondor Tamás, az SZRSE csapatkapitánya hálás a vezetőségének, amiért a szezon során minden támogatást megadtak a csapatnak.

– Ahhoz képest, hogy pár évvel ezelőtt még az életben maradásért küzdöttünk, nagyon merész célokkal vágtunk neki az idei szezonnak – kezdte Bondor. –

Az alapszakaszt a hatékony játékunknak köszönhetően sikerült az élen zárnunk. A klub teljes mértékben a csapat mögött állt és minden feltételt biztosított az egész szezon során, ezért nagyon hálásak vagyunk

– folytatta. A csapatkapitány kiemelte, a rájátszás végeztével a vezetőség a játékosokkal közösen döntött arról, hogy vállalják az első osztályú szereplést.

Bondor Tamás, a Szegedi RSE csapatkapitánya hálás a klub vezetőségének, amiért minden támogatást megadtak a szezon során (Fotó: Kovács Ferenc)

Varga Tamás, a klub elnöke elmondta, elsődleges céljuk, hogy a saját nevelésű játékosaik számára biztosítani tudják a versenyeztetést a legmagasabb osztályban, ezért hosszú távra terveznek az élvonalban.

– A klub, a tudatos utánpótlásképzés nem érhette volna el ezt a sikert.

Folytatni fogjuk a megkezdett munkát, és reméljük, hogy a megfelelő háttér kialakításával – amin jelenleg is dolgozunk – tartósan az első osztályban tarthatjuk a csapatot

– fogalmazott Varga. Hozzátette, bíztató a női szakág szereplése is, amely meglátása szerint egy-két éven szintén osztályt válthat majd.

Varga Tamás, a Szegedi RSE elnöke a megkezdett úton szeretne továbbhaladni az egyesületével (Fotó: Kovács Ferenc)

Az NB I-es szereplés elképzelhetetlen megfelelő anyagi háttér nélkül. Barna Zsolt, a Vidux ügyvezető-tulajdonosa hosszú távú együttműködéséről biztatta a klubot.

– Először csak a kislányom miatt – aki a klubnál röplabdázik – álltam a csapat mögé, de

nagyon hamar szimpatikussá vált az a fajta szakmai munka, ami a klubnál zajlik, így ma már nem csak szponzorként, hanem barátként is támogatom a Szegedi RSE-t

– mondta Barna. Hangsúlyozta, bízik benne, hogy hosszú éveken át tartó együttműködésben lesz része az egyesülettel.

Barna Zsolt, a Vidux ügyvezető-tulajdonosa hosszú távon távon szeretné támogatni a Szegedi RSE-t. (Fotó: Kovács Ferenc)

A távlati célok közt szerepel egy saját sportcsarnok építése is, amely leghamarabb 2021-re épülhet fel.

– Mivel Csongrád megyében mi vagyunk a legnagyobb röplabda utánpótlás nevelő bázis, ezért

a Magyar Röplabda Szövetség mellénk állt, és a TAO támogatási rendszer is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az új csarnokról dédelgetett álmaink valósággá váljanak.

A 2019–20-as versenyévre adjuk be a pályázatot a beruházásra, ebből kifolyólag legkorábban 2020-ban indulhat el az építkezés – árulta el Dávid Tibor, az SZRSE elnökhelyettese.

Előző sztori

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE és a Huawei

Következő sztori

Komoly bajban lehet a baloldali szegedi propagandagyár