Sport

Új röplabdacsarnokot építhet az SZRSE

Új röplabdacsarnokot építhet az SZRSE

2018. október 2., kedd
Új röplabdacsarnokot építhet az SZRSE

Jelenleg 250-en sportolnak a Szegedi RSE berkein belül hétről hétre a József Attila Általános Iskola – ismertebb nevén lila iskola – tornatermében, ahol négy pálya áll az egyesület rendelkezésére. Sajnos a létesítmény eléggé lepusztult állapotban van, azonban a TAO támogatási rendszernek köszönhetően most lehetőség nyílt egy új röplabdacsarnok építésre Szegeden.

Nem túlzás azt állítani, hogy kinőttük a lila iskolát – kezdte Dávid Tibor, az SZRSE elnökhelyettese.

Mind a négy pályán teljes üzemben dolgozunk kora délutántól egészen estig. Folyamatosan jönnek az újabb és újabb jelentkezők, akik szeretnének röplabdázni, de sajnos vannak olyan korosztályok, ahol létszám tekintetében meg kellett húznunk egy határt. Ezért is fontos, hogy legyen egy olyan csarnokunk, ahol biztosítani tudjuk minden jelentkező számára az edzéslehetőséget – mondta. Dávid kiemelte: azzal, hogy a Röplabda, mint sportág bekerült a TAO támogatási rendszerbe, egy új lehetőség nyílt a hőn áhított csarnok megépítésére.

Jelenleg a tervezés fázisánál tartunk.

Mivel Csongrád megyében mi vagyunk a legnagyobb röplabda utánpótlás nevelő bázis, ezért a Magyar Röplabda Szövetség mellénk állt, és a TAO támogatási rendszer is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az új csarnokról dédelgetett álmaink valósággá váljanak. A 201920-as versenyévre adjuk be a pályázatot a beruházásra, ebből kifolyólag legkorábban 2020-ban indulhat el az építkezés

– fogalmazott. Az elnökhelyettes, azt is elárulta, hogy hova építik majd a 800 fő befogadására alkalmas új Röplabdacsarnokot.

A megfelelő terület kiválasztásához alaposan végigvettük az összes lehetőséget, ami csak szóba jött.

Végül a Gedói Általános Iskola, a Deák Ferenc Gimnázium, valamint a Krúdy Gyula Szakképző Iskola közös telkére esett a választásunk. Ez azért is ideális hely, mivel a Gedói Általános Iskolának és a Krúdy Gyula Szakképző Iskolának nincsen tornaterme, így az ő munkájukat is tudnánk az új csarnokkal segíteni

– zárta gondolatait Dávid Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.