Hírzóna

Feljelentették Szabó Gábor volt rektort a Nemzeti Nyomozó Irodánál

Feljelentették Szabó Gábor volt rektort a Nemzeti Nyomozó Irodánál

2019. május 3., péntek
Feljelentették Szabó Gábor volt rektort a Nemzeti Nyomozó Irodánál

Feljelentették a Szegedi Tudományegyetem korábbi rektorát a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A 24.hu információja szerint egy magánszemély fordult a hatóságokhoz az egyetem gazdálkodásával kapcsolatos visszaélésgyanús ügyek miatt - írja a lap.

Szabó Gábort egy lézeres berendezés bérlése miatt jelentették fel a hatóságoknál. A feljelentés szerint a rektor által aláírt szerződésben ugyanis olyan magas árat szabtak meg a hosszú távú bérlés díjaként, hogy abból – néhány hónap ráhúzással – kijött volna a gép megvásárlása is. A szerződést Majó-Petri Zoltán, akkori gazdasági és műszaki főigazgató, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezetője is aláírta, akit telefonon kerestünk az ügy kapcsán, de szabadsága miatt csak hétfőn válaszol kérdéseinkre. Szabó Gábort egyelőre nem tudtuk elérni. A cikk szerint

Szabó Gábor

nak, a Szegedi Tudományegyetem volt rektorának neve is előkerült az őszi önkormányzati választásra készülő Fidesz környékén mint lehetséges polgármesterjelölt.

(Ezt a Fidesz nem erősítette meg, annál is inkább, mivel ezt Szabó Bálint "politikai kalandor" terjesztette - a szerk.)

További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.