Közélet

Tarjánt is ellepték a koldusok

Tarjánt is ellepték a koldusok

2019. április 3., szerda
Tarjánt is ellepték a koldusok

Miután elkészítettük Szeged hajléktalantérképét rengeteg levelet kaptunk, melyben azt kifogásolták az olvasók, hogy kihagytunk néhány fontos külvárosi gócpontot. A legtöbben Tarjánból panaszkodtak, ahol a padfoglalás mellett az egyik szupermarket előtt kalapoznak rendszeresen a fedél nélküliek.

A Szilléri sugárúton gyülekeznek

Többen is jelezték, hogy a Tarján városrész különböző pontjain rendszeresen zaklatják a járókelőket az alamizsnáért kuncsorgó hajléktalanok. Az egyik központi gyülekezőhelyük a Szilléri sugárúti szupermarket előtt van – tudtuk meg az egyik olvasónktól. - Készíthettek volna egy nagyobb kiterjedésű hajléktalantérképet is, ugyanis nem csak a belvárosban okoznak kellemetlen pillanatokat a koldusok – kezdte panaszkodó levelét Tóth Antal. - A Szilléri sugárúti szupermarket előtt 2-3 hajléktalan változó „beosztásban” folyamatosan vegzálja a boltból kijövő vásárlókat – tette hozzá. Antal még egy fényképet is mellékelt az üzenetéhez.

 

Elfoglalták a Csillag téri padokat

- Amióta beköszöntött a jó idő, lépten-nyomon hajléktalanokba ütközök a Csillag téren – mondta Juhász Anna, egyetemista. – Szerencsére ritkán szoktak randalírozni, leginkább csak a padokon fekszenek kábultan, ugyanakkor volt már arra precedens, hogy az egyik kisbolt előtt vitatkoztak néhányan. Nem tudom, hogy kinek a feladata lenne megoldást találni erre a problémára. Azt hiszem pont Önöknél olvastam arról, hogy bőven van még hely a hajléktalanszállókon, talán jobban kellene reklámozni azokat – fogalmazott a fiatal hölgy.

A Retek utcában is gyakran megjelennek

A hajléktalantérképes cikkünk alatti kommentmezőben az egyik hozzászóló jelezte, hogy a Retek utcában is gyakran megjelennek a hajléktalanok. A komment alapján a Csillag térhez hasonlóan, elsősorban itt is a padfoglalós játékot űzik a fedél nélküliek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.