Sport

Súlyemelő-Eb: Nagy Péter nyert a B csoportban

Súlyemelő-Eb: Nagy Péter nyert a B csoportban

2019. április 12., péntek
Súlyemelő-Eb: Nagy Péter nyert a B csoportban

Nagy Péter mindkét fogásnemben és összetettben is első lett az ólomsúlyúak B csoportjában a súlyemelők georgiai Európa-bajnokságának pénteki versenynapján.

A szegediek 156 kilóval mérlegelő erős embere, akinél betegség és sérülés miatt több hét kimaradt az Eb-felkészülésben, mind a kilenc vetélytársát maga mögé utasította szakításban, ahol a 180 után a 185 kilóval is jó gyakorlatot mutatott be - a batumi kontinensviadal eredményközlése szerint. A 188 kilós kísérlet már nem sikerült neki, ahogyan lökésben is rossz volt befejező fogása 223 kilogrammon, viszont előtte megbirkózott a 210 és a 219 kilóval egyaránt. Így összetettben 404 kilóval zárta szereplését a 33 esztendős, háromszoros Eb-bronzérmes emelő. Hogy ez hányadik helyet jelent majd a kategória végső sorrendjében, a plusz 109 kg legerősebbjeit felvonultató A csoport küzdelmeinek zárultával derül ki. A kilencfős társaság versenyét az Európa-bajnokság utolsó napján, szombat délután rendezik meg.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.