Fidelitas szembesítette Ujhelyit, aki válaszok helyett inkább betámadta a fiatalokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Fidelitas „Ujhelyi, mutasd a számlákat!” feliratú molinóval jelent meg az MSZP aláírásgyűjtő standjánál, a szocialisták EP-képviselője pedig érdemi válaszok helyett rendesen nekiment a fiataloknak és  perrel fenyegetőzött.

A szegedi Fidelitas „Ujhelyi, mutasd a számlákat” feliratú molinóval jelent meg kedden délelőtt az MSZP aláírásgyűjtő standjánál a Kárász utcán. Korponyai Ernő, a szegedi Fidelitas elnöke többször is megkérte Ujhelyit, hogy mutassa meg a házfelújításával kapcsolatos számlákat, a képviselő azonban a szokásához híven érdemi válaszok helyett inkább perrel fenyegette a sajtó munkatársait. Ujhelyi a saját bevallása szerint már megtette a szükséges lépéseket.

– Szeretném jelezni, hogy tegnap aláírtam egy tucatnyi meghatalmazást az ügyvédemnek. Főszerkesztők, szerkesztők, újságírók, sajtóorgánumok, politikusok, akik hazugságokat állítottak, a törvény előtt fognak felelni – mondta Ujhelyi.

A szegedi Fidelitas “Ujhelyi, mutasd a számlákat!” feliratú molinóval üzent a szocialisták EP-képviselőjének. Fotó: Kovács Ferenc

Mint ismeretes, Baranyi Sándor egykori Szeviép-vezér a Délmagyarnak adott interjúban azt állította: Ujhelyi István szőregi házának felújítását a Szeviép finanszírozta egy közbeiktatott cégen keresztül. A volt vezérigazgató részletesen is beszélt erről, elmondása szerint külön kapcsolattartó intézte a képviselő házának 30-40 milliós felújítását.

Ujhelyi a házának bemutatásával próbálta ezt cáfolni, de számlákat és szerződéseket nem mutatott. Csak annyit mondott, hogy a felújítás néhány-százezer forintba került. A „tárlatvezetésből” kiderült, hogy Baranyi állításainak megfelelően valóban található szauna, jacuzzi és borospince is az említett ingatlanban.

Baranyi ezt követően videó interjúban is megerősítette azt, amit korábban mondott, miszerint a Szeviép fizetette az MSZP-s képviselő egykori házának 30-40 milliós felújítását. Sőt, szerinte ebből a pénzből juthatott Ujhelyi balatoni nyaralójána felújítására is.

Ujhelyi ezúttal sem tudta érdemben megcáfolni Baranyi Sándor, egykori Szeviép-vezér állításait. Fotó: Kovács Ferenc.
Előző sztori

Változatlanul folyik a munka az ELI-ben

Következő sztori

Igénytelenség tombol Tápé határában, pedig méterekre a megoldás