Vasárnap zárja a szezont a jégkorongcsapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű vasárnap 19 órakor a Lehel HC ellen zárja a jégkorong OB II. rájátszását a szegedi műjégpályán. A szegediek győzelem esetén az ötödik helyen végeznek a bajnokságban.

– Szerintem ahhoz képest, hogy ez az első szezonunk, teljesen korrekt, hogy az ötödik helyért meccselhetünk – kezdte Maslac Michael, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapatkapitánya. – Nyilván jobb lett volna az első négy között végezni az alapszakaszban, mert akkor a felsőházban szerepelnénk a rájátszásban, de összességében így sincs miért szégyenkeznünk – folytatta.

Maslac úgy véli, hogy a jövő évi bajnokság még nehezebb lesz, mint az idei, ugyanakkor az újonnan érkező fiatal játékosok új lendületet adhatnak majd a csapatnak.

Maslac Michael szerint a fiatal játékosok új lendületet adhatnak a csapatnak. (Fotó: Kovács Ferenc)

– Jövőre 6-7 újabb fiatal játékos érkezik a csapatunkhoz, biztos vagyok benne, hogy ők új lendületet adnak majd. Nagy kérdés, hogy módosítják-e a versenykiírást. Tudniillik, idén csak három első osztályú rutinnal rendelkező játékos szerepelhetett egy csapatban. Ha változtatnak ezen a szabályon, az elsősorban a pesti csapatokat segíti, de hosszútávon a másodosztályú bajnokság fellendülését okozhatja – fogalmazott.

Örök élmény

Maslac elmondta, számára a legkedvesebb élmény az idei szezonban az volt, amikor a korábbi válogatott, Palkovics Krisztiánt is a soraiban tudó Hevületet két vállra fektették hazai pályán.

– Ha egy mérkőzést kellene kiemelnem az idei szezonból, akkor az a fehérváriak ellen aratott 9-6-os siker lenne. Óriási élmény volt egy sapporoi hős ellen játszani – fogalmazott.

A szegediek csapatkapitánya azt is elárulta, hogy miben kell javulni ahhoz, hogy a következő szezonban előrébb végezzen a csapat.

– Úgy gondolom, hogy a legtöbb mérkőzésen kellő motiváltsággal játszottunk. Az akarás megvan, taktikailag kell csiszolni a csapaton. A helyzetkihasználásban mindenképpen javulnunk kell, de a védekezést illetően is van hová fejlődnünk – summázta elvárásait a csapatkapitány.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű vasárnap 19 órakor a Lehel HC ellen, a szegedi műjégpályán zárja az idei szezont.

Előző sztori

Hétfőn megkezdik az EP-választási értesítők kézbesítését

Következő sztori

Laci bácsi haláláért Ujhelyi, Botka, és Szabó Bálint is felelős