Sport

Vasárnap zárja a szezont a jégkorongcsapat

Vasárnap zárja a szezont a jégkorongcsapat

2019. március 23., szombat
Vasárnap zárja a szezont a jégkorongcsapat

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű vasárnap 19 órakor a Lehel HC ellen zárja a jégkorong OB II. rájátszását a szegedi műjégpályán. A szegediek győzelem esetén az ötödik helyen végeznek a bajnokságban.

- Szerintem ahhoz képest, hogy ez az első szezonunk, teljesen korrekt, hogy az ötödik helyért meccselhetünk – kezdte Maslac Michael, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapatkapitánya. - Nyilván jobb lett volna az első négy között végezni az alapszakaszban, mert akkor a felsőházban szerepelnénk a rájátszásban, de összességében így sincs miért szégyenkeznünk – folytatta. Maslac úgy véli, hogy a jövő évi bajnokság még nehezebb lesz, mint az idei, ugyanakkor az újonnan érkező fiatal játékosok új lendületet adhatnak majd a csapatnak.

Maslac Michael szerint a fiatal játékosok új lendületet adhatnak a csapatnak. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Jövőre 6-7 újabb fiatal játékos érkezik a csapatunkhoz, biztos vagyok benne, hogy ők új lendületet adnak majd. Nagy kérdés, hogy módosítják-e a versenykiírást. Tudniillik, idén csak három első osztályú rutinnal rendelkező játékos szerepelhetett egy csapatban. Ha változtatnak ezen a szabályon, az elsősorban a pesti csapatokat segíti, de hosszútávon a másodosztályú bajnokság fellendülését okozhatja – fogalmazott.

Örök élmény

Maslac elmondta, számára a legkedvesebb élmény az idei szezonban az volt, amikor a korábbi válogatott, Palkovics Krisztiánt is a soraiban tudó Hevületet két vállra fektették hazai pályán. - Ha egy mérkőzést kellene kiemelnem az idei szezonból, akkor az a fehérváriak ellen aratott 9-6-os siker lenne. Óriási élmény volt egy sapporoi hős ellen játszani – fogalmazott.

A szegediek csapatkapitánya azt is elárulta, hogy miben kell javulni ahhoz, hogy a következő szezonban előrébb végezzen a csapat. - Úgy gondolom, hogy a legtöbb mérkőzésen kellő motiváltsággal játszottunk. Az akarás megvan, taktikailag kell csiszolni a csapaton. A helyzetkihasználásban mindenképpen javulnunk kell, de a védekezést illetően is van hová fejlődnünk – summázta elvárásait a csapatkapitány.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű vasárnap 19 órakor a Lehel HC ellen, a szegedi műjégpályán zárja az idei szezont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.