Közélet

"Pofátlan lehúzás!" – 9 ezerért lehet rúgni a bőrt az önkormányzat stadionjában

"Pofátlan lehúzás!" – 9 ezerért lehet rúgni a bőrt az önkormányzat stadionjában

2019. március 26., kedd
"Pofátlan lehúzás!" – 9 ezerért lehet rúgni a bőrt az önkormányzat stadionjában

Óránként 9 ezer forintba kerül a Kisstadionban a műfüves pálya bérlése Újszegeden – panaszkodtak olvasóink. Akik a szegedi sportpályákat veszik igénybe, ezt az összeget pofátlan lehúzásnak tartják. A vitatott díjszabást az önkormányzati cég még a weboldalán sem tette közzé, ezt csak többszöri telefonhívás után lehet kideríteni.

"A mai nap folyamán szerettünk volna egy baráti társasággal focizni és arra lettünk figyelmesek, hogy az eddig ingyenes Kisstadion használatáért 9 ezer forintot kérnek óránként. Kezd elég szánalmassá válni az, hogy hétvégén családos apukák és barátok csak 9 ezer forintért tudnak lemenni focizni" – üzent Ákos szerkesztőségünknek vasárnap.

Fotó: szegedsport.hu

Rövid idő alatt ez volt a harmadik üzenet, amit szerkesztőségünk kapott az eset kapcsán. A Derkovits fasoron található pályát a Szegedi Sport és Fürdők önkormányzati cég üzemelteti. A weboldalukon három focipálya szerepel: a Városi Stadion az Etelka soron, a kiskundorozsmai pálya, valamint az említett Kisstadion, de ezek közül egyiknek az árait sem tették közzé. Összehasonlításban a műfüves pályát illetően ez az óránkénti 9 ezer forintos díjszabás kimagaslóan drágának számít többi szegedi sportpályához képest. A Móravárosi Kinizsi műfüves pályáját a Cserepes soron óránként 4 ezerért lehet bérelni, míg a St.Mihály SE műfüves pályáján 2500 forintért lehet rúgni a bőrt, de összesen 4 ezerbe kerül, ha a pályavilágítást is bekapcsolják. A pályák helyzetét árnyalja, hogy rengeteg "dühöngő" található Szegeden,

melyek egyre inkább lepusztuló állapotban vannak

, így ezeket ingyen sem éri meg használni. Ezek közül a Retek utcai kapcsán ígért az önkormányzat felújítást: Mészáros Tamás önkormányzati képviselő nyilatkozta tavaly nyáron lapunknak, hogy a Zöld Város projekt részeként rekonstruálják a grundot. "Ki az, aki kimegy majd így a Kisstadionba? Öngól, blama, pofátlan lehúzás 9 ezer forintot elkérni" – mondta József, aki barátaival szokott eljárni focizni a város pályáira. "Ha tíz fő megy ki focizni, az fejenként majdnem ezer forint. Ez alkalmanként nem egy óriási összeg, de aki mondjuk eddig odajárt, annak váratlan és kellemetlen meglepetés, ha ezzel kint kell szembesülni. Mit lehet csinálni ilyenkor? Menjenek haza? De hát sportolni szeretnének!" – magyarázta.

"Kíváncsi vagyok, hogy ki az, aki hajlandó kifizetni ezt az árat" – vetette fel Milán. "Mert mi ezután biztosan nem fogunk ott focizni. Inkább kimegyünk Tápéra vagy az MK pályára" – adott hangot csalódottságának a fiatal.

"Felejtsék el! Biztosan nem járunk ki oda focizni. Máshol ennek a töredékéért tudjuk egy órára bérelni a pályát. Ebből a pénzből akár több ideig is tudunk sportolni mondjuk Tápén, egyáltalán nem éri meg a Kisstadionba járni ezután" – háborgott Mátrai István. Az eldugott díjszabáshoz olyan telefonszámot is mellékeltek a weboldalon, melyet hívva órákon át nem tudtunk elérni senkit. Az önkormányzati cég központi telefonszámát hívva is kapcsolás után egy újabb számot hívva tudtuk kideríteni, hogy

tényleg 9 ezer forintba kerül a műfüves pálya bérlése, de ha valaki a pályavilágítást is igénybe venné, akkor plusz kétezret kell kicsengetni óránként.

A téma kapcsán elküldtük kérdéseinket az önkormányzat sajtóosztályának, amint válaszolnak, frissítjük anyagunkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.