Sport

Szenzációs kapusteljesítménnyel jutott a nyolc közé a Szeged a BL-ben

Szenzációs kapusteljesítménnyel jutott a nyolc közé a Szeged a BL-ben

2019. március 31., vasárnap
Szenzációs kapusteljesítménnyel jutott a nyolc közé a Szeged a BL-ben

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata többek között Mirko Alilovic fantasztikus bravúrjainak köszönhetően, magabiztos 23-16-os győzelmet aratott az Orlen Wisla Plock ellen a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A szegediek ellenfele a Vardar Szkopje lesz a következő körben.

Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó MOL-PICK Szeged - Orlen Wisla Plock (lengyel) 23-16 (13-8)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Sondors, Licis (lettek).

MOL-PICK Szeged:

Alilovic 1 - Sostaric 2, Maqueda 2, Bánhidi 6, Gaber 1, Canellas 1, Sigurmannsson 3/1.

Csere:

Zsitnyikov, Blazevic, Bodó 1, Bombac 3, Balogh 1, Kaspárek 2, P. Rodríguez, Henigman.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Orlen Wisla Plock:

Morawski - Daszek 3/1, Toledo 2, Moya 1, Sulic 1, T. Gebala 5, Mihic.

Csere:

Borbély, Wichary (kapusok), Obradovics, Racotea 1, Piechowski, Zdráhala, Mlakar 3.

Vezetőedző:

Xavier Sabaté.

Hétméteres:

2/2, ill. 1/1.

Kiállítás:

6, ill. 6 perc.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

A mérkőzés statisztikája - a kapusteljesítmény magáért beszél:

60. perc: Fél perccel a vége előtt felállva tapsolt az egész Újszegedi Sportcsarnok. A mérkőzés utolsó gólját Kasparek szerezte, a végeredmény 23-16. Magabiztosan jutott tovább a legjobb nyolc közé a MOL-Pick Szeged. 59. perc: Gaber beállóból szétforgácsolta a keresztlécet. Mlakar átlövésből volt eredményes. 22-16. 58. perc: Mlakar harcolt ki egy hétméterest, amit Daszek magabiztosan gólra váltott. 22-15. 56. perc: Kasparek középről próbálkozott átlövéssel, Borbély nagyot védett, akárcsak a kollégája, Alilovic az ellentámadás végén. 55. perc: Bombac átlövésével 22-14-re módosult az állás.

Zsitnyikov nagyot küzdött korábbi klubja ellen. Fotó: Kovács Ferenc

54. perc: Zsitnyikov két védő szorításában fölé pattintotta a labdát. Szinte már mondanom sem kell, a túloldalon Alilovic bravúrral védett. Elképesztő amit a horvát hálóőr ezen a meccsen művel. 53. perc: Racotea lövése Alilovic lábai közt valahogy utat talált a kapuba. 21-14. 51. perc: Kasperek egy elegáns cunderből megszerezte első gólját a meccsen. 21-13. 50. perc: Zdrahala távoli kísérletét Alilovic könnyedén megfogta. Továbbra is 20-13 az állás. 49. perc: Bombac elpasszolta magát, Sigurmannsson viszont bevetődve még megmentette az oldalvonal előtt a labdát. A játékvezető törlést rendelt el.Krajewski ziccerét Alilovic szenzációs bravúrral fölé tolta. 47. perc: Zdrahala lövésénél a kapufa kisegítette a szegedieket. Sigurmannsson a balszélről próbálta bevenni Borbély kapuját ez azonban nem sikerült az izlandinak, maradt a 20-13.

Maqueda két ember gyűrűjében is jól játszotta meg a labdát. Fotó: Kovács Ferenc

46. perc: Moya Florido egy pillanatra elcsendesítette a sportcsarnokot, Bánhidi gólja után viszont ismét örömujjongásban tört ki a nagyérdemű. 20-13. 44. perc: Gabert lökés miatt kiküldték két percre. Racotea erőteljes átlövését Alilovic megfogta. 43. perc: Mlakar átlövését kitolta a szenzációs formában védő szegedi kapus. Bombac remek passzát Bánhidi gólra váltotta, ráadásul kiharcolt egy kétperces kiállítást is. 19-12. 42. perc: Alilovic védte Racotea lövését, Bombac betalált a túloldalon. 18-12. 40. perc: Álompasszt kapott Sostaric, Borbély Ádám azonban résen volt és hárította "Supermario" próbálkozását. 39. perc: Mlakar elemi erővel bombázott a kapufa érintésével a hálóba. Bodó a másik oldalon egyből válaszolt, Mlakar ismét bevette Alilovic kapuját. 17-12. 37. perc: Daszek a jobbszélről próbálkozott, Alilovic eszén azonban nem tudott túljárni. Bombac bejátszása nem volt pontos Bánhidinak, a túloldalon Sulic rálépett a vonalra, így elvették a labdát a Plocktól. 36. perc: Bánhidi törte meg a két percen át tartó gólcsendet - először vezet hattal a Szeged. 16-10 33. perc: Sostaric góljára Daszek válaszolt, közben kiegészült a MOL-Pick Szeged. 15-10. 32. perc: Bombac kezéből kicsúszott a labda, így nem sikerült lövéssel zárni az első támadást a második félidőben. Bánhidi belenyúlt Obradovic arcába, ezért kettő perces kiállításban részesült. Mlakar góljával zárkózott a Plock. Sigurmannsson gyorsan visszaállította a négygólos különbséget. 14-9.

A félidei statisztikából kitűnik a két kapusteljesítmény közti különbség:

SZÜNET 30. perc: Bánhidi remek labdát kapott Balogh-tól, be is dobta a jobb sarokba. Az első játékrész utolsó lövése Gebala nevéhez fűződött, Alilovic hárította a hórihorgas lengyel próbálkozását, így 13-8-as szegedi vezetéssel vonulhatnak pihenőre a csapatok. 30. perc: Bombac lövése ugyan bement, de a játékvezető közbesípolt, így a találat érvénytelen. 41 másodperccel a szünet előtt időt kért Juan Carlos Pastor. 28. perc: Gebala visszatért a meccs eleji formájához - ezúttal egy remek átlövéssel vétette észre magát. A másik oldalon Bánhidi beállóból volt eredményes 12-8. 27 perc: Bodó remekül játszotta meg a jobbszélen levő Sigurmannssont, aki elegánsan bepattintotta a labdát a kapuba. 11-7. 26. perc: Daszek hétméteresével zárkózik a Plock. 10-7. 25. perc: Bombac is beköszönt, először vezet néggyel a MOL-Pick. 10-6. 23. perc: A játékvezető feltette a kezét, így De Toledo kénytelen volt ellőni nem igazán jó szögből, Alilovic gond nélkül hárított. A túloldalon Balogh megszerezte első gólját a meccsen, a közönség el is kezdte skandálni a nevét. Daszek jobbszélről próbálkozott, Alilovic ezúttal is védett. A horvát hálóőr ihletett formában játszik. 9-6. 22. perc: Gaber ahogy visszatért, egyből szerzett egy gólt beállóból, ráadásul kiharcolt egy két perces kiállítást is. Ennek hatására időt kért a vendégek mestere. 8-6. 21. perc: Maqueda lövése a jobb kapufán csattant. Gebala ellentmondást nem tűrő átlövésével egyre csökkent a szegedi előny. 7-6. 18. perc: Gabert kiküldték két percre, közben Pastor-mester beküldte Bodót a pályára. Racotea a baloldalról próbálta bevenni Alilovic kapuját, a horvát hálóőr azonban hárított. Továbbra is 7-5. 16. perc: Zsitnyikov átlövését jobb karral hárította Morawski. Ezt követően kapus nélkül támadott a Plock, és Alilovic miután kivédte Zdrahala próbálkozását, bedobta az üres kapuba a labdát. Egy gyors lenygel gólt követően Maqueda visszaállította a két gólos differenciát. 7-5. 15. perc Moya Florido a jobbszélről próbálkozott, kevés sikerrel, a túloldalon könnyelműen eladta a labdát a Szeged. Az ellentámadásánál Gaber jól védekezett Piechowskival szemben. Marad az 5-4. 14. perc: Sulic rángatta meg Maquedat ezért két percre kiküldték a játékvezetők. Maqueda egyből ki is használta az emberelőnyt. 5-4. 12. perc: De Toledo bombasztikus átlövésével ismét egyenlő az állás, 4-4. 11. perc: Canellas bejátszása után Bánhidi Obradovic szorításában kiharcolt egy hétméterest, amit Sigurmannsson higgadtan értékesített. 4-3. 9. perc: De Toledo révén egyenlítettek a vendégek, 3-3. 8. perc: Gebala átlövését Alilovic kivédte, a kipattanót Sulic begyűjtötte, a szegediek kapusa azonban ismét bravúrral hárított, így maradt a 3-2. 6. perc: Gebala nem tudta lövéssel zárni a plocki támadást, Bánhidi két védővel a nyakán belépett a hatoson belülre, így továbbra sem változott az eredmény. 5. perc: De Toledo átlövését Alilovic magabiztosan hárította, a túloldalon Zsitnyikov telibe lőtte a csapattársát, Bánhidit, így nem sikerült növelni az előnyt.

Mario Sostaric szerezte a második szegedi gólt. Fotó: Kovács Ferenc

3. perc: Alilovic egész pályás indításából Sostaric mehetett ziccerben és nem is hibázott. Sulic cunderből válaszolt. Canellas góljával újra a Szegednél az előny. 3-2. 1. perc: Az első támadást a lengyelek vezették, mely végén Gebala átlövésből megszerezte a vezetést a vendégeknek. A túloldalon Zsitnyikov bejátszását Bánhidi váltotta gólra beállóból. 1-1. 16:58: A szegedi publikum nagyon sportszerűen, "Polska, Polska!" rigmust skandálva köszönti az ellenfél szurkolótáborát. 16:53: A játékosok bemutatása előtt köszöntötték a Pick Szeged ificsapatát, amely Kielcében megnyerte a Barátság-kupát.

16:50 Nagy szeretettel köszöntjük a kedves olvasóinkat az Újszegedi Sportcsarnokból, ahol bő tíz perc múlva elkezdődik a MOL-Pick Szeged és az Orlen Wisla Plock összecsapása, a VELUX EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második mérkőzésén. Az első találkozón 22-20-as MOL-Pick Szeged győzelem született. Ez lesz a szegediek 184. mérkőzése a BL-ben. Eddig kétszer játszott egymással Szegeden a két csapat, ezeken a mérkőzéseken egy hazai és egy vendég siker született.

  A mérkőzés beharangozóját

ITT

olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.