Döntetlennel zárta a BL csoportkört a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 26-26-os döntetlent játszott a PPD Zágráb ellen a VELUX EHF Bajnokok ligája 14. fordulójában. Juan Carlos Pastor együttese a lengyel Wisla Plockkal csatázik majd a legjobb 16 között. 


Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 14. forduló.

MOL-PICK Szeged – RK PPD Zagreb 26-26 (14-14)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric, Balogh 1, Bombac 7, Gaber, Bodó 3, Sigurmannsson 4/3. Csere: Sego (kapus), Blazevic, Henigman, Maqueda 1, Bánhidi 3, Zsitnyikov 5, P. Rodríguez 1, Kaspárek 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK PPD Zagreb: Kastelic – Horvat, I. Srsen 6, S. Buric 3, Vekic, Mandic 6, Mrakovcic 2. Csere: Risztanovics (kapus), Bicanic 1, Kontrec 2, Ravnic, Vlah, Bozic-Pavletic 3, Hrstic, Potocnik 1. Vezetőedző: Branko Tamse.
Hétméteres: 6/3, ill. 2/0.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

Online tudósításunk a mérkőzésről:


60. perc: Bombac a blokkba lőtte a szegediek utolsó puskaporát. A végeredmény 26-26, döntetlennel zárta a csoportkört a MOL-Pick Szeged.

60. perc: Kasparek lövését kivédte Risztanovics, és egy gyors indításból a túloldalon Mandics egalizált. 20 másodperccel a vége előtt 26-26. Pastor időt kért.

60. perc: Potocsnik egy remek csellel alakított ki helyzetet magának, Sego bravúrral védett, de hiába: hétméterest kaptak a vendégek, amit Mandics értékesített. 26-25.

59. perc: Bánhidi ismét kiharcolt egy hétméterest, Sigurmannsson keze ezúttal nem remegett meg. 26-24. Időt kértek a vendégek.

58. perc: Bombac álompasszát Bánhidi gólra váltotta, a Zágráb azonban egy gyors lerohanással visszaállította az egygólos differenciát. 25-24.

55. perc: Bombac egyenlített, majd Kasparek a középről a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót viszont Bánhidi a kapuba vágta. 24-23.

53. perc: Srsen kiszorított szögből  bevette Sego kapuját. Zsitnyikov életerős próbálkozását Risztanovics bravúrral hárította. Kasparek góljával zárkózik a Szeged. 22-23.

52. perc: Bánhidi kiharcolt egy hétméterest. Ezúttal Sostaric nézett farkasszemet Risztanoviccsal, a szlovén játékos csúnyán fölé pattintotta a labdát. Maradt a 21-22.

51. perc: Srsen passzát követően Gaber lábát érte a labda, a játékvezetők ezért kiküldték őt két percre. A támadás végén Konterecs góljával ismét átvette a vezetést a Zágráb. 21-22. Időt kért a Szeged.

50. perc: Potocsnik ellentmondást nem tűrően bombázott a felső sarokba. 21-21.

48. perc: Srsen előtt megnyílt a fal, a korábbi szegedi játékos ezt könyörtelenül kihasználta.  Zsitnyikov ziccerből volt eredményes. 21-20.

46. perc: Egy végletekig kijátszott akció végén Mrakovcsics az égbe lőtte a labdát, a gyors ellentámadásból Bombac góljával átvette a vezetést a Szeged. Időt is kért a Zágráb mestere. 20-19.

44. perc: Mrakovcsics zseniális átadását követően Bozics talált a szegedi kapuba. Bánhidi révén ismét egalizált a MOL-Pick. 19-19.

43. perc: Sego újabb fontos védéssel segítette csapatát. Bombac ezúttal a szélről vette be Risztanovics kapuját. 18-18.

41. perc: Bombac bombájánál a keresztléc segítette ki a vendégek kapusát. A túloldalon Maqueda védekezett jól. Zsitnyikov átlövésből volt eredményes. 17-18.

40. perc: Blazsevics kétperces kiállítást kapott, a játékvezetők ezen ítéletét harsány füttykoncerttel “díjazza” a közönség. Közben Bozics góljával már ismét kettővel megy a Zágráb. 16-18.

39. perc: Sigurmannsson ismét hétméterest rontott. Sego a kapufára tolt egy távoli próbálkozást. Pedro góljával zárkózik a Szeged. 16-17.

35. perc: Addig-addig járatta a labdát a Zágráb, míg Srsen megtalálta a rést a falon. Mandics tovább remekel. 15-17.

33. perc: Bombac átlövése a kapufán csattant, akárcsak a túloldalon Srsené.

32. perc: A Bánhidi által kiharcolt hétméterest Sigurmannsson higgadtan értékesítette, így ismét egyenlő az állás 15-15.

31. perc: A szünetben kapuscserélt Pastor: Alilovics helyén Sego a folytatásban. Mandics ott folytatja, ahol abbahagyta – Sego lábai alatt bepattintotta a labdát. 14-15.

SZÜNET

30. perc: Kontrecs a jobb szélről kiegyenlített, a félidő utolsó támadását is a zágrábiak vezethették, Burics próbálkozását viszont Alilovics hárította, így 14-14-es állással zárult a játékrész.

28. perc: Két perccel a félidő vége előtt időt kért a vendégek mestere. A Vlah elleni szabálytalanság hétméterest ért, a büntetőt Alilovics kivédte. A túloldalon a kapufa ismét kisegítette a vendégeket. 14-13.

27. perc: Bombac passzát követően Zsitnyikov elemi erővel bombázta a labdát a kapuba. Bánhidi beállóból kiharcolt egy hétméterest, amit Sigurmannsson a kapufára dobott. 14-13.

25. perc: Bozics Pavletics góljával egalizáltak a vendégek. Pastor-mester időt kért. 13-13.

24. perc: Maqueda is megszerezte első gólját a meccsen, a túloldalon egyből jött rá a válasz. 13-12.

23. perc: Alen Blazsevics két perces kiállítást kapott, amiért Vlah arcába nyúlt. Mandics a levegőben csinált egy lövőcselt, majd Alilovics feje mellett a kapuba dobta a labdát. 12-11.

21. perc: Zsitnyikov talpról a horvát kapus lábai között a kapuba talált. A túloldalon Mandics szerzett gólt.  Ezt követően Zsitnyikov ismét egy remek villanással visszaállította a két gólos előnyt. 12-10.

19. perc: Horvat ziccerét lábbal védte Alilovics. Kontrecs beállóból gólt szerzett. 10-9.

17. perc: A vendégek kiegészültek és rögtön szépítettek is. Kontreccsel szemben szabálytalan volt Bodó, ezért kiküldték két percre, ráadásul még egy hétméteres is járt az esetért, amit Zlatko Horvat a keresztlécre dobott.  10-8.

16. perc: Srsen próbálkozását védte Alilovcs, a labda azonban maradhatott a Zágrábnál. Mrakovcsics alacsony lövését Alilovics lábbal hárította. A túloldalon Bombac egy szemtelen csellel helyet teremtett magának, majd gólt szerzett, a szegedi tábor el is kezdte skandálni a nevét. 10-7.

14. perc: Mrakovcsics remekül játszotta meg Mandicsot a jobb szélen, Alilovics azonban védte a próbálkozást. A túloldalon Bombac betalált, ráadásul kiharcolt egy két perces kiállítást, így most kettős emberelőnyben a Szeged. 9-7.

 

12. perc: Madics Alilovics mellett megtalálta a rést a kapuba. Vekicset kiküldték két percre a játékvezetők. Bodó rögtön ki is használta az emberelőnyt. 8-7.

11. perc: Mrakovcsics hiába tört át szélen, csúnyán fölé lőtt. A következő támadásból azonban már eredményes volt a Zágráb. Igaz, nem sokáig volt egyenlő az állás, mert Bodó a balszélről bepattintotta a labdát a kapuba. 7-6.

10. perc: Mandics bejátszását Mrakovcsics gólra váltotta, Bobmac balszélről a jobb alsóba lőtt. 6-5.

8. perc: Bombac megszerezte első találatát a mérkőzésen. Sőt, Balogh is áthámozta magát a védő soron és ő is betalált. Az ex szegedi, Srsen újabb góllal segítette csapatát. 5-4.

5. perc: Srsen átlövését Alilovic hárította, a túloldalon a keresztléc ismét kisegítette a vendégeket, akik közben Srsen góljával kiegyenlítettek. 3-3

4. perc: Matej Gaber kiharcolt egy hétméterest, amelyet Sigurmannsson értékesített. 3-2.

3. perc: Bodó átlövésből megduplázta a szegedi gólok számát. Mrakovcsics góljával egyenlítettek a vendégek. 2-2.

2. perc:  Az első szegedi támadás végén Bodó a keresztlécre dobta a labdát, a túloldalon nem tudták lövéssel zárni az akciót a horvátok. Siggurmannsson szerezte a mérkőzés első gólját. 1-0. Mandics válalszolt rá egyből.

16: 55: A csapatok bemutatása zajlik jelenleg, ezt követően felcsendül majd a Bajnokok  Ligája hivatalos himnusza.

16:54: Eldőlt, hogy kivel csatázik a legjobb 16 között a MOL-Pick Szeged! Óriási meglepetésre a Wisla Plock kiejtette a Silkoborgot – a lengyelek a félidőben még  15-14-es hátrányban voltak, a második játékrészben viszont 14 gólt dobtak és csak 4-et kaptak, így összesítésben 49-45-re legyőzték a dán együttest.

16:50: Nagy szeretettel köszöntjük a kedves olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol tíz percen belül elkezdődik a MOL-Pick Szeged – PPD Zágráb mérkőzés a VELUX EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligájának 14. fordulójában.

A mérkőzés beharangozóját ITT olvashatja.

Előző sztori

A világ top 2 százalékában a Szegedi Tudományegyetem

Következő sztori

Narancsnak álcázta magát öt migráns Röszkén