Sport

Döntetlennel zárta a BL csoportkört a MOL-Pick Szeged

Döntetlennel zárta a BL csoportkört a MOL-Pick Szeged

2019. március 3., vasárnap
Döntetlennel zárta a BL csoportkört a MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 26-26-os döntetlent játszott a PPD Zágráb ellen a VELUX EHF Bajnokok ligája 14. fordulójában. Juan Carlos Pastor együttese a lengyel Wisla Plockkal csatázik majd a legjobb 16 között.

Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 14. forduló.

MOL-PICK Szeged - RK PPD Zagreb 26-26 (14-14)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik.

MOL-PICK Szeged:

Alilovic - Sostaric, Balogh 1, Bombac 7, Gaber, Bodó 3, Sigurmannsson 4/3.Csere:Sego (kapus), Blazevic, Henigman, Maqueda 1, Bánhidi 3, Zsitnyikov 5, P. Rodríguez 1, Kaspárek 1.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.

RK PPD Zagreb:

Kastelic - Horvat, I. Srsen 6, S. Buric 3, Vekic, Mandic 6, Mrakovcic 2.Csere:Risztanovics (kapus), Bicanic 1, Kontrec 2, Ravnic, Vlah, Bozic-Pavletic 3, Hrstic, Potocnik 1.Vezetőedző:Branko Tamse.

Hétméteres:

6/3, ill. 2/0.

Kiállítás:

8, ill. 4 perc.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Bombac a blokkba lőtte a szegediek utolsó puskaporát. A végeredmény 26-26, döntetlennel zárta a csoportkört a MOL-Pick Szeged. 60. perc: Kasparek lövését kivédte Risztanovics, és egy gyors indításból a túloldalon Mandics egalizált. 20 másodperccel a vége előtt 26-26. Pastor időt kért. 60. perc: Potocsnik egy remek csellel alakított ki helyzetet magának, Sego bravúrral védett, de hiába: hétméterest kaptak a vendégek, amit Mandics értékesített. 26-25. 59. perc: Bánhidi ismét kiharcolt egy hétméterest, Sigurmannsson keze ezúttal nem remegett meg. 26-24. Időt kértek a vendégek. 58. perc: Bombac álompasszát Bánhidi gólra váltotta, a Zágráb azonban egy gyors lerohanással visszaállította az egygólos differenciát. 25-24. 55. perc: Bombac egyenlített, majd Kasparek a középről a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót viszont Bánhidi a kapuba vágta. 24-23.

53. perc: Srsen kiszorított szögből bevette Sego kapuját. Zsitnyikov életerős próbálkozását Risztanovics bravúrral hárította. Kasparek góljával zárkózik a Szeged. 22-23. 52. perc: Bánhidi kiharcolt egy hétméterest. Ezúttal Sostaric nézett farkasszemet Risztanoviccsal, a szlovén játékos csúnyán fölé pattintotta a labdát. Maradt a 21-22. 51. perc: Srsen passzát követően Gaber lábát érte a labda, a játékvezetők ezért kiküldték őt két percre. A támadás végén Konterecs góljával ismét átvette a vezetést a Zágráb. 21-22. Időt kért a Szeged. 50. perc: Potocsnik ellentmondást nem tűrően bombázott a felső sarokba. 21-21. 48. perc: Srsen előtt megnyílt a fal, a korábbi szegedi játékos ezt könyörtelenül kihasználta. Zsitnyikov ziccerből volt eredményes. 21-20. 46. perc: Egy végletekig kijátszott akció végén Mrakovcsics az égbe lőtte a labdát, a gyors ellentámadásból Bombac góljával átvette a vezetést a Szeged. Időt is kért a Zágráb mestere. 20-19. 44. perc: Mrakovcsics zseniális átadását követően Bozics talált a szegedi kapuba. Bánhidi révén ismét egalizált a MOL-Pick. 19-19.

43. perc: Sego újabb fontos védéssel segítette csapatát. Bombac ezúttal a szélről vette be Risztanovics kapuját. 18-18. 41. perc: Bombac bombájánál a keresztléc segítette ki a vendégek kapusát. A túloldalon Maqueda védekezett jól. Zsitnyikov átlövésből volt eredményes. 17-18. 40. perc: Blazsevics kétperces kiállítást kapott, a játékvezetők ezen ítéletét harsány füttykoncerttel "díjazza" a közönség. Közben Bozics góljával már ismét kettővel megy a Zágráb. 16-18. 39. perc: Sigurmannsson ismét hétméterest rontott. Sego a kapufára tolt egy távoli próbálkozást. Pedro góljával zárkózik a Szeged. 16-17.

35. perc: Addig-addig járatta a labdát a Zágráb, míg Srsen megtalálta a rést a falon. Mandics tovább remekel. 15-17. 33. perc: Bombac átlövése a kapufán csattant, akárcsak a túloldalon Srsené. 32. perc: A Bánhidi által kiharcolt hétméterest Sigurmannsson higgadtan értékesítette, így ismét egyenlő az állás 15-15. 31. perc: A szünetben kapuscserélt Pastor: Alilovics helyén Sego a folytatásban. Mandics ott folytatja, ahol abbahagyta - Sego lábai alatt bepattintotta a labdát. 14-15. SZÜNET 30. perc: Kontrecs a jobb szélről kiegyenlített, a félidő utolsó támadását is a zágrábiak vezethették, Burics próbálkozását viszont Alilovics hárította, így 14-14-es állással zárult a játékrész. 28. perc: Két perccel a félidő vége előtt időt kért a vendégek mestere. A Vlah elleni szabálytalanság hétméterest ért, a büntetőt Alilovics kivédte. A túloldalon a kapufa ismét kisegítette a vendégeket. 14-13.

27. perc: Bombac passzát követően Zsitnyikov elemi erővel bombázta a labdát a kapuba. Bánhidi beállóból kiharcolt egy hétméterest, amit Sigurmannsson a kapufára dobott. 14-13. 25. perc: Bozics Pavletics góljával egalizáltak a vendégek. Pastor-mester időt kért. 13-13. 24. perc: Maqueda is megszerezte első gólját a meccsen, a túloldalon egyből jött rá a válasz. 13-12. 23. perc: Alen Blazsevics két perces kiállítást kapott, amiért Vlah arcába nyúlt. Mandics a levegőben csinált egy lövőcselt, majd Alilovics feje mellett a kapuba dobta a labdát. 12-11.

21. perc: Zsitnyikov talpról a horvát kapus lábai között a kapuba talált. A túloldalon Mandics szerzett gólt. Ezt követően Zsitnyikov ismét egy remek villanással visszaállította a két gólos előnyt. 12-10. 19. perc: Horvat ziccerét lábbal védte Alilovics. Kontrecs beállóból gólt szerzett. 10-9. 17. perc: A vendégek kiegészültek és rögtön szépítettek is. Kontreccsel szemben szabálytalan volt Bodó, ezért kiküldték két percre, ráadásul még egy hétméteres is járt az esetért, amit Zlatko Horvat a keresztlécre dobott. 10-8. 16. perc: Srsen próbálkozását védte Alilovcs, a labda azonban maradhatott a Zágrábnál. Mrakovcsics alacsony lövését Alilovics lábbal hárította. A túloldalon Bombac egy szemtelen csellel helyet teremtett magának, majd gólt szerzett, a szegedi tábor el is kezdte skandálni a nevét. 10-7. 14. perc: Mrakovcsics remekül játszotta meg Mandicsot a jobb szélen, Alilovics azonban védte a próbálkozást. A túloldalon Bombac betalált, ráadásul kiharcolt egy két perces kiállítást, így most kettős emberelőnyben a Szeged. 9-7.   12. perc: Madics Alilovics mellett megtalálta a rést a kapuba. Vekicset kiküldték két percre a játékvezetők. Bodó rögtön ki is használta az emberelőnyt. 8-7. 11. perc: Mrakovcsics hiába tört át szélen, csúnyán fölé lőtt. A következő támadásból azonban már eredményes volt a Zágráb. Igaz, nem sokáig volt egyenlő az állás, mert Bodó a balszélről bepattintotta a labdát a kapuba. 7-6.

10. perc: Mandics bejátszását Mrakovcsics gólra váltotta, Bobmac balszélről a jobb alsóba lőtt. 6-5. 8. perc: Bombac megszerezte első találatát a mérkőzésen. Sőt, Balogh is áthámozta magát a védő soron és ő is betalált. Az ex szegedi, Srsen újabb góllal segítette csapatát. 5-4. 5. perc: Srsen átlövését Alilovic hárította, a túloldalon a keresztléc ismét kisegítette a vendégeket, akik közben Srsen góljával kiegyenlítettek. 3-3 4. perc: Matej Gaber kiharcolt egy hétméterest, amelyet Sigurmannsson értékesített. 3-2.

3. perc: Bodó átlövésből megduplázta a szegedi gólok számát. Mrakovcsics góljával egyenlítettek a vendégek. 2-2. 2. perc: Az első szegedi támadás végén Bodó a keresztlécre dobta a labdát, a túloldalon nem tudták lövéssel zárni az akciót a horvátok. Siggurmannsson szerezte a mérkőzés első gólját. 1-0. Mandics válalszolt rá egyből.

16: 55: A csapatok bemutatása zajlik jelenleg, ezt követően felcsendül majd a Bajnokok Ligája hivatalos himnusza.

16:54: Eldőlt, hogy kivel csatázik a legjobb 16 között a MOL-Pick Szeged! Óriási meglepetésre a Wisla Plock kiejtette a Silkoborgot - a lengyelek a félidőben még 15-14-es hátrányban voltak, a második játékrészben viszont 14 gólt dobtak és csak 4-et kaptak, így összesítésben 49-45-re legyőzték a dán együttest.

16:50: Nagy szeretettel köszöntjük a kedves olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol tíz percen belül elkezdődik a MOL-Pick Szeged - PPD Zágráb mérkőzés a VELUX EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligájának 14. fordulójában.

A mérkőzés beharangozóját

ITT

olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.