Sport

Tét nélkül is téttel a Zágráb ellen

Tét nélkül is téttel a Zágráb ellen

2019. március 2., szombat
Tét nélkül is téttel a Zágráb ellen

Vasárnap a legsikeresebb csoportkörét zárja a MOL Pick Szeged a kézilabda Bajnokok Ligájában. A legszebb az lenne, ha a tét nélküli meccsen a Szeged ismét igazi, őszi arcát mutatná.

A Szeged-Zágráb BL párharcnak komoly múltja van. Az első meccseket még az 1996/97-es szezonban játszották, akkor mindkét összecsapás döntetlennel zárult, majd a 2003/04-es sorozatban 1-1 góllal nyerték a hazai meccseket. A 2008/09-es kiírás egyértelmű zágrábi fölényt hozott, Szegeden 6 góllal, hazai pályán 4 góllal voltak jobbak a horvátok, majd a 2012/13-ban mindkét csapat hozta a hazai meccsét. Az utóbbi hat találkozón viszont a horvát csapatnak nem sok babér termett. Csupán annak örülhettek, hogy néhányszor meg tudták szorítani ellenfelüket, de a győzelem mindig elmaradt. Az utóbbi három BL kiírásban a csoportban mindig egymásra találtak, az évről-évre jobb erőkből álló szegediek talán éppen a most futó sorozat első meccsén, idegenben izzadtak meg a legjobban. A félidőben 3 góllal vezettek a zágrábiak, majd a második játékrészben elsősorban Marin Sego parádéjának és az utolsó másodpercekben hozott bravúros védésének köszönhetően nyertek 24-23-ra.

Nincs tét nélküli meccs

"Senki ne gondoljon arra, hogy gálameccset játszunk majd vasárnap!"- adott rövid útmutatást Bodó Richárd az utolsó csoportmérkőzés előtt. A Pick Szeged balátlövője hangsúlyozta, hogy a Bajnokok Ligájában nincs olyan hogy tét nélküli összecsapás. "Bár a mi helyezésünkön már valóban nem javít vagy ront a meccs eredménye, de presztízs is van a világon. Ráadásul ellenfelünknek nem mindegy, hogyan zárják a meccset, ők is továbbléptek, de még nem dőlt el hányadik helyen." A PPD Zagreb jelenleg a 6., utolsó továbbjutást érő helyen áll a tabellán, előnye 3 pont a 7. Celjével szemben, viszont csak egyetlen pont a hátránya az 5. Zaporozzsije mögött. Az ukránok az utolsó fordulóban a listavezető PSG ellen játszanak idegenben, ha érvényesül a papírforma, akkor horvátok egy szegedi győzelemmel előzhetnek. Hogy árnyaljuk a képet, a zágrábiak úgy léphetnek pályára, hogy addigra ismerik a másik csoport végeredményét és akár matekozhatnak is, hogy a Veszprém vagy a Vardar lenne a kedvezőbb ellenfél a nyolcaddöntőben.

Jön a szezon legnehezebb szakasza

"Ahogy eddig sem, úgy most sem a kockás füzettel és számológéppel készülünk a meccsre"-utalt arra Bodó, hogy ők soha nem "matekoznak" a mérkőzések előtt. "Bőven van feladatunk, ha lehet olyat mondani, véget ér a szezonnak az a szakasza, ahol egy-egy vereséget ki lehet javítani a következő fordulóban. A BL-ben jön az egyeneskieséses szakasz, a bajnokságban is közeleg a döntő, a Magyar Kupában is mindkét hátralévő meccset hoznunk kell, ha el akarjuk élni céljainkat. Nem lazíthatunk, össze kell rakni a játékunkat, ezt pedig lötyögős meccsen nem tudjuk megcsinálni."

Bodó bombáitól ments meg minket- mondhatták a franciák. A szegedi átlövő múlt héten góljával eldöntötte a Zágráb elleni meccset, most a Nantes ellen 8 találatával a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

A válogatott átlövő ezzel arra utalt, hogy a tavaszi szezonban nem úgy ment eddig a csapatnak, ahogy azt ősszel megszokták a szurkolók. Bár a magyar bajnokságban továbbra is őrzik veretlenségüket, a BL-ben múlt héten kikaptak a Nantes otthonában, és a korábbi két meccsükön, a Celje és a Zaporozzsje ellen sem villogott a Szeged. Intő jel lehet a múlt heti vereség mellett a hétközi, Ferencváros elleni, hazai bajnoki is, ahol a magbiztos siker ellenére, az első félidőben a biztos vezetés pillanatok alatt olvadt el egy 6-0-ás zöld-fehér rohamnál. "Ez az amit nem engedhetünk meg és javítani kell rajta. A világbajnokság után természetese, hogy újra össze kell raknunk a játékunkat, de sok időnk nincs erre. Látjuk és tudjuk a hibáinkat, Juan Carlos Pastor aprólékosan, a játék minden elemét végigveszi velünk, így aggodalomra semmi ok. De, csak magamat tudom ismételni: a horvátok ellen is oda kell tenni magunkat."- mondta Bodó Richárd. A MOL Pick Szeged utolsó csoportmérkőzése a PPD Zagreb ellen vasárnap este 17 óra 30 perckor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban, a találkozóról oldalunkon élő, szövegképes tudósítást olvashatnak. A szegediek a BL-ben leközelebb majd a hónap végén lépnek pályára, akkor a nyolcadöntőben az alsó ágról érkező dán Silkeborg és a lengyel Plock párharc győztesével csapnak össze. A két csapat első meccsét a 26-24-re a dánok nyerték idegenben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.