Közélet

Jó Reggelt Szeged! - Egymilliárdos támogatást kap az SZTE jogi kara

Jó Reggelt Szeged! - Egymilliárdos támogatást kap az SZTE jogi kara

2019. március 12., kedd
Jó Reggelt Szeged! - Egymilliárdos támogatást kap az SZTE jogi kara

A kormány a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (ÁJTK) több mint egymilliárdos támogatásáról döntött – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter hétfőn. Ebből az összegből újítják fel a jogi kar épületét.

Ezzel is bizonyítjuk azt, hogy milyen fontos Szeged városa és a szegedi jogi kar, hiszen annak hagyományai, tradíciói kötelezik a kormányt is arra, hogy a megfelelő fejlesztéseket elvégezze. Nyilvánvalóan a többi jogi kar helyzetét is mindig rendszeresen vizsgáljuk és ezt a munkát a jövőben is folytatni fogjuk” –

magyarázta.

Toldozzák, foltozzák a három hónapja átadott Tisza Lajos körutat. Két hete a zebrákat festették újra, most az apróbb repedéseket tömték be a több hónapos csúszással átadott aszfalton.Tudtommal tavaly év végén adták át az utat. Konkrétan egész nyárra megbénult a belvárosi közlekedés a rekonstrukciós munkálatok miatt, erre pár hónap után már javítani kell az aszfaltot. Ez kész agyrém – panaszkodott nekünk Pintér Zsolt a Facebookon.

Zsolt még egy fotót is mellékelt az üzenetéhez.

Az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel számos fórumon a lakosok figyelmét. Azt azonban nem teszik hozzá, hogy gyalog, netán biciklivel kell odacipelni a szemetet, mert autóval tilos megközelíteni a hulladékgyűjtőt.

A közelmúltban Újszegeden a Víztoronynál szerette volna letenni a szelektív hulladékot az egyik olvasónk,

aki nem várt “akadályba” ütközött.

A hét elején megírtuk,

hogy a belvárosban jóformán csak örökölni lehet a parkolóhelyeket. Ebből a szempontból

a Nagyállomásnál, az Indóház téren sem túl rózsás a helyzet.

A parkolóházak megoldást jelenthetnének a problémára, ezeket azonban az autósok nagy része nem szívesen használja.

A hétvégi sporthíreket is össze szedtük.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 7-3-ra legyőzte idegenben az OHA együttesét. A MOL-Pick Szeged 25-25-ös döntetlent játszott Tatabányán. Mindkét szegedi NB III-as labdarúgócsapat botlott hétvégén.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.