Közlekedés

A Nagyállomásnál sem könnyű parkolóhelyet találni

A Nagyállomásnál sem könnyű parkolóhelyet találni

2019. március 6., szerda
A Nagyállomásnál sem könnyű parkolóhelyet találni
Tegnap megírtuk, hogy a belvárosban jóformán csak örökölni lehet a parkolóhelyeket. Ebből a szempontból a Nagyállomásnál, az Indóház téren sem túl rózsás a helyzet. A várost naponta bejáró gépjárművezető oktató szerint, a problémát az okozza, hogy a parkolót elsősorban a helyi lakosok használják, így akik az állomásra igyekeznek, nem találnak maguknak megfelelő helyet a megálláshoz.

- Véleményem szerint nagyon rosszul alakították ki a forgalmi szabályokat az Indóház téren – kezdte Majoros Gabriella, gépjárművezető oktató. - Körülbelül ötven, de az is lehet, hogy még száz parkolóhelyet kellene kialakítani a Nagyállomás előtt.

Ugyanis a jelenlegi parkolót zömmel a helyi lakosok használják, így azok, akik a vasútállomásra igyekeznek, nem találnak megállásra alkalmas helyet

– fogalmazott. Hozzátette, szerinte az enyhítené a problémát, hogyha a Gőz utca felől – ahonnan a villamos bekanyarodik az állomás elé – beengednék az autósokat az Indóház térre.

Nehéz parkolóhelyet találni az Indóház téren. Fotó: Kovács Ferenc

- Úgy gondolom, hogy célszerű lenne az Indóház térre beengedni azokat az autósokat, akik csak utasokat visznek az állomásra.

Egy egyszerű megállni tilos és egy időszakos kiegészítő táblával meg lehetne akadályozni, hogy torlódás alakuljon ki a téren

– mondta Gabriella. Kiemelte, fontosnak tartja, hogy a ki és beszállás idejénél ne lehessen tovább tartózkodni a pályaudvar előtt. A gépjárművezető oktató szerint a távolsági és a vonatpótlóbuszok miatt közlekedés szempontjából most még kaotikusabb a helyzet az Indóház téren. - Konkrétan ma reggel az egyik tanítványommal vissza kellett fordulnunk, mert öt percet álltunk teljesen feleslegesen a buszok mögött. Meg se tudtunk mozdulni. Sajnos mivel jó néhány vizsgaútvonal érinti az Indóház teret, ezért kénytelenek vagyunk erre autózni, de a reggeli állapotok miatt gyakran meghiúsul a gyakorlás – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.