Közélet

Ikonikus figurák tűntek el a Széchenyi térről

Ikonikus figurák tűntek el a Széchenyi térről

2019. március 6., szerda
Ikonikus figurák tűntek el a Széchenyi térről

A Kárász utca egyik utolsó olyan kirakata volt a Kerek-Perecé, ami előtt megérte megállni egy rövid időre. Az ablakban egy pékség elevenedett meg, a figurák éjjel-nappal szorgosan dagasztották a kenyeret, még 2013 után is, amikor új tulajdonosa lett az üzletnek.

"Emlékszem, még a lányom is mennyire szerette a kis figurákat és az unokám is sokszor megállt és mosolyogva nézte a babákat" – írja levelében Anna, aki szomorúan írta nekünk, hogy eltűntek a figurák a kirakatból. "Amikor odakerültek, még felnőtt fejjel is egy élmény volt nézni a kirakatot, ahol szinte mindig állt valaki" – idézte fel. A nagymama úgy emlékszik, hogy régebben, karácsony előtt ünnepi jelmezt kaptak a babák és úgy "szorgoskodtak" a kirakatban. Az "eredeti" Kerek-Perec 2013-ban zárta be Széchenyi téri üzletét, akkor egy másik cég próbálta továbbvinni a hagyományokat. Az utóbbi években sokan panaszkodtak a színvonal visszaesésére, ráadásul néhány éve 5 méterrel arrébb egy másik pékség is nyitott, így nem meglepő, hogy az év elején bezárt az üzlet. Ahogy azt néhány hete mi is megírtuk,

felmerült, hogy ismét a korábban évekig ott működő Stühmer veszi vissza az üzlethelyet

, de végül erről a tervről letett a nagy múltú cég. Úgy tudjuk, hogy sokáig nem marad üresen a hely, egy telekommunikációs cég ügyfélszolgálata költözhet oda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.