Így közelíthetőek meg az újszegedi szelektív hulladékgyűjtők

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
cof

Korábban olvasói levelet kapott a SzegedMA azzal kapcsolatban, hogy nem lehet autóval megközelíteni az egyik újszegedi szelektív hulladékgyűjtő szigetet. Az önkormányzat válaszából kiderül, hogyan lehet ezeket szabályosan megközelíteni. 

A hídhoz legközelebb eső Bérkert utcai szelektív gyűjtő sziget a KRESZ szabályai szerint gépkocsival szabályosan megközelíthető, mert csak az utca egyik oldalán tilos a behajtás, a COOP üzletet megkerülve viszont gépkocsival közvetlenül a gyűjtő sziget mellé lehet állni. Itt sosem volt kinn kiegészítő tábla a behajtani tilos táblánál.

A Balfasoron található szelektív gyűjtő sziget a KRESZ szabályai szerint gépkocsival szabályosan megközelíthető, és szabályosan meg is lehet állni a szelektív gyűjtő sziget mellet (a tiltó tábla ellenére a KRESZ szerint a folyamatos le és felrakodás idejéig szabályosan állhatunk meg)

A Fő fasori szelektív gyűjtő sziget aKRESZ szabályai szerint gépkocsival behajtási jogosultság nélkül szabályosan NEM megközelíthető. A gyűjtősziget egy buszfordulóban található, ahol társaságunk forgalomszabályozásra nem jogosult. A behajtani TILOS tábla alól itt valóban eltávolításra került a „kivéve hulladékszállítás” kiegészítő tábla. – írja válaszlevelében a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A lakosság részére, ez a gyűjtősziget csak gyalogosan megközelíthető.

Hulladékszállító járműveink hulladékgyűjtő tevékenységük során figyelmeztető jelzést használnak, amire a 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet alapján van jogosultságunk. A figyelmeztető jelzés használva a hulladékgyűjtés alatt behajthatnak 22 és 6 óra között olyan útra, vagy övezetbe ahová egyébként behajtania tilos, így a KRESZ szabályait betartva ki tudjuk üríteni ezt a gyűjtő szigetet is. – írja a  Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A szelektív gyűjtőszigetek a normál háztartásban képződő szelektív hulladékok gyűjtésére kerültek kialakításra a házhoz menő szelektív gyűjtéssel kiegészítve. Egyszerre nagy „ipari” mennyiségű szelektív hulladék befogadására ezek a gyűjtőszigetek nem alkalmasak!

Nagyobb mennyiségű szelektív hulladék elhelyezésére díjmentesen a hulladékudvarokban, illetve Szegeden a Sándorfalvi úti hulladéklerakó telepen van lehetőség a lakosság számára az önkormányzati rendeletben szabályozott feltételek szerint.

Gépjármű nélkül, a házhoz menő szelektív hulladékszállítást tudja a lakosság igénybe venni! Szelektív hulladékszállítási napon a társaságunk által rendszeresített és díjmentesen a lakosság számára eljutatott zsákban a ház elé kihelyezve van lehetősége a szelektív hulladékának legális elhelyezésére. A kihelyezett szelektív anyagot társaságunk díjmentesen a hulladékszállítási közszolgáltatás keretében elszállítja. – írja a társaság.

Előző sztori

Veszélyben voltak a gyalogosok Vásárhelyen

Következő sztori

Edzőcsere az FK 1899 Szegednél