Közélet

Újszegeden kukásautóval is tilos megközelíteni a szelektív hulladékgyűjtőket

Újszegeden kukásautóval is tilos megközelíteni a szelektív hulladékgyűjtőket

2019. március 11., hétfő
Újszegeden kukásautóval is tilos megközelíteni a szelektív hulladékgyűjtőket

Az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel számos fórumon a lakosok figyelmét. Azt azonban nem teszik hozzá, hogy gyalog, netán biciklivel kell odacipelni a szemetet, mert autóval tilos megközelíteni a hulladékgyűjtőt.

A közelmúltban Újszegeden a Víztoronynál szerette volna letenni a szelektív hulladékot az egyik olvasónk, aki nem várt "akadályba" ütközött. „Januárba vittem oda üvegeket, és míg dobáltam be a konténerbe a szemetet, megjelentek a közterület fenntartók, és fel akartak jelenteni, mivel szerintük a hulladékszigethez nem lehet behajtani. Kértem, hogy hívják ki a rendőrséget és értelmezzük a táblát közösen, hiszen a kiegészítő tábla pont a szemétszállítás céljából való behajtásnál enged kivételt. Kisebb szócsatát követően elálltak a bírságolástól, és a rendőrség kihívásától, de megígérték, írásos figyelmeztetést fogok kapni. Eltelt több mint egy hónap persze semmi nem kaptam.” – írja levelében József.

Jogosan tette fel a kérdést olvasónk:

Mi abban a logika, hogy egy szelektív gyűjtőszigetet ne lehessen kocsival megközelíteni? Így szoktassuk az embereket annak használatára?

Január óta a történet új fordulatot vett.

A napokban papírhulladékot szeretett volna ugyanennél a szigetnél elhelyezni olvasónk, de most már a szemétszállítás kiegészítő tábla is eltűnt az utca elejéről.

Ez újabb kérdéseket vet fel:

„Hogy fog most a kukásautó bemenni az utcába? Vagy a tömegközlekedés fogja a szemetet a jövőben elszállítani?”

Olvasónk szerint ezzel a lépéssel csak nevetségessé teszi magát az a cég, amelyik a szelektív hulladékgyűjtést kezeli. Arról nem beszélve, hogy a város igyekezete is kérdésessé válik egy ilyen félmegoldás miatt. Kerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-ét a kérdéseinkkel, ahogy válaszolnak, frissítjük a cikket.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.