Közélet

Jó Reggelt Szeged - A szülők nem örülnek a szétvert óvodának

Jó Reggelt Szeged - A szülők nem örülnek a szétvert óvodának

2019. február 8., péntek
Jó Reggelt Szeged - A szülők nem örülnek a szétvert óvodának

Több mint félmilliárdból alakítják át a Gáspár Zoltán utcai óvoda épületét. A munkaterületet kedden adták át Solymos László alpolgármester és Tóth Károly önkormányzati képviselő jelenlétében. Csak az óvodába járó gyerekek szüleit bosszantja a változás, akikre fittyet hánytak a bezárás előtt.

Az önkormányzati házilapja szerint az óvodát 2017-ben felmenő rendszerben zárták be.

A szülők szerint viszont ez nem igaz.

Ugyanis egy elkeseredett szülő azt osztotta meg a Facebookon, hogy hiába lobbiztak érte, nem járathatta a gyermekét oda végig, így csak két évig járt a Gáspár Zoltán utcai oviba.

Az önkormányzat tagadja, hogy titkos lett volna az az egyeztetés, amit Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és a tervezők folytattak civil szervezetekkel a Széchenyi tér felújításáról kedden a városháza sajtótermében.

A Szegedi Civil Háló nyílt egyeztetést kezdeményezett az ügyben, ezt azonban Nagy Sándor lemondta, így valósulhatott meg az a zárt ajtós esemény, amire összesen négy szerveződés képviselőjét hívta meg az önkormányzat. Felmerül a kérdés: ha valóban nem volt titkos az egyeztetés, akkor miért nem engedtek be minket, de például egy bizottsági tagot sem?

Szeptemberben még a nyolcadik helyre rangsorolták a magyar bajnokot, a kiváló őszi teljesítmény után viszont előre lépett az erőrangsor harmadik helyére a MOL-Pick Szeged.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) munkatársai az idei szezonban másodszor készítették el a férfi Bajnokok Ligája aktuális erősorrendjét tartalmazó listájukat. Ebben a tíz legjobb csapatot állítják sorrendbe, amelyeket leginkább esélyesnek tartanak arra, hogy bejussanak a kölni Final Fourba.

Két külföldi férfi indult a Mikszáth Kálmán utcai dohányboltba, hogy a bevételt követeljék.

Nem jártak sikerrel.

A két férfi este 6 után ment a trafikhoz. Egyikük kint, a bejáratnál várt, míg a másik késsel és bárddal ment be az üzletbe, hogy a bevételt követelje az eladótól, aki ennek nem tett eleget. Ezután elmenekültek a helyszínről.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.