Közélet

Mindenki örül a szétvert Gáspár Zoltán utcai óvodának, csak a szülők nem

Mindenki örül a szétvert Gáspár Zoltán utcai óvodának, csak a szülők nem

2019. február 7., csütörtök
Mindenki örül a szétvert Gáspár Zoltán utcai óvodának, csak a szülők nem

Több mint félmilliárdból alakítják át a Gáspár Zoltán utcai óvoda épületét. A munkaterületet kedden adták át Solymos László alpolgármester és Tóth Károly önkormányzati képviselő jelenlétében. Csak az óvodába járó gyerekek szüleit bosszantja a változás, akikre fittyet hánytak a bezárás előtt.

Az önkormányzat online propaganda kiadványa számolt be az átalakítás kezdetéről. A munkálatokról azt kell tudni, hogy várhatóan jövő márciusban adják át az orvosi rendelővé átalakított épületet. A felújítás során megújul az ingatlan belső útrendszere, parkolót is kialakítanak, de a legfontosabb, hogy hat házi- és gyerekorvos, valamint négy fogorvos és hat védőnő rendelhet az épületben.

Az önkormányzati házilapja szerint az óvodát 2017-ben felmenő rendszerben zárták be.

A szülők szerint viszont ez nem igaz.

Ugyanis egy elkeseredett szülő azt osztotta meg a Facebookon, hogy hiába lobbiztak érte, nem járathatta a gyermekét oda végig, így csak két évig járt a Gáspár Zoltán utcai oviba. "Szép és jó, hogy rendelőként használható épületet akarnak a városrészben, de kellemetlenül érintett bennünket, hogy új helyet kellett keresni a gyerekeknek" – írta szerkesztőségünknek egy másik elégedetlen szülő.

"Örültünk volna, ha meghallgatják a véleményünket, vagy legalább azt megvárják, hogy a kicsik végigjárják az ovit"

– tette hozzá.

Ez és négy másik óvoda, így a Teréz utcai, a Temesvári körúti, a Rókusi körúti és a Rókás óvoda bezárását 2016-ban döntötte el a közgyűlés. Ekkor az önkormányzat azzal indokolta a bezárást, hogy a megelőző években csökkent a 3-6 éves gyerekek száma. Azzal nyugtatták a szülőket, hogy mindenki elballaghat onnan, habár abban az évben már nem iratkozhatott be senki.

"Ebből semmi sem valósult meg, csalódottan vettük tudomásul, hogy a Gáspár Zoltán utcaiban nem tudja végigjárni a gyerek a három évet. Nagyon jó pedagógusok foglalkoztak a gyerekeinkkel"

– adott hangot elégedetlenségének egy másik szülő nekünk címzett olvasói levelében.

Már a bezárások bejelentésekor nemtetszésüket fejezték ki a szülők. Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője akkor úgy fogalmazott,

nagy önmérséklettel vették tudomásul a bejelentést és hozzátette, hogy 210 családot érint a változtatás.

A gyerekeket a Cső utcai, a Petres utcai, a Vedres utcai és a Tünde téri óvodák vették át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.