Mindenki örül a szétvert Gáspár Zoltán utcai óvodának, csak a szülők nem

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint félmilliárdból alakítják át a Gáspár Zoltán utcai óvoda épületét. A munkaterületet kedden adták át Solymos László alpolgármester és Tóth Károly önkormányzati képviselő jelenlétében. Csak az óvodába járó gyerekek szüleit bosszantja a változás, akikre fittyet hánytak a bezárás előtt.

Az önkormányzat online propaganda kiadványa számolt be az átalakítás kezdetéről. A munkálatokról azt kell tudni, hogy várhatóan jövő márciusban adják át az orvosi rendelővé átalakított épületet. A felújítás során megújul az ingatlan belső útrendszere, parkolót is kialakítanak, de a legfontosabb, hogy hat házi- és gyerekorvos, valamint négy fogorvos és hat védőnő rendelhet az épületben.

Az önkormányzati házilapja szerint az óvodát 2017-ben felmenő rendszerben zárták be.

A szülők szerint viszont ez nem igaz.

Ugyanis egy elkeseredett szülő azt osztotta meg a Facebookon, hogy hiába lobbiztak érte, nem járathatta a gyermekét oda végig, így csak két évig járt a Gáspár Zoltán utcai oviba.

“Szép és jó, hogy rendelőként használható épületet akarnak a városrészben, de kellemetlenül érintett bennünket, hogy új helyet kellett keresni a gyerekeknek” – írta szerkesztőségünknek egy másik elégedetlen szülő.

“Örültünk volna, ha meghallgatják a véleményünket, vagy legalább azt megvárják, hogy a kicsik végigjárják az ovit”

– tette hozzá.

Ez és négy másik óvoda, így a Teréz utcai, a Temesvári körúti, a Rókusi körúti és a Rókás óvoda bezárását 2016-ban döntötte el a közgyűlés. Ekkor az önkormányzat azzal indokolta a bezárást, hogy a megelőző években csökkent a 3-6 éves gyerekek száma. Azzal nyugtatták a szülőket, hogy mindenki elballaghat onnan, habár abban az évben már nem iratkozhatott be senki.

“Ebből semmi sem valósult meg, csalódottan vettük tudomásul, hogy a Gáspár Zoltán utcaiban nem tudja végigjárni a gyerek a három évet. Nagyon jó pedagógusok foglalkoztak a gyerekeinkkel”

– adott hangot elégedetlenségének egy másik szülő nekünk címzett olvasói levelében.

Már a bezárások bejelentésekor nemtetszésüket fejezték ki a szülők. Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője akkor úgy fogalmazott,

nagy önmérséklettel vették tudomásul a bejelentést és hozzátette, hogy 210 családot érint a változtatás.

A gyerekeket a Cső utcai, a Petres utcai, a Vedres utcai és a Tünde téri óvodák vették át.

Előző sztori

Bárddal és késsel mentek dohányboltot rabolni

Következő sztori

Vasárnap kezdődik a házasság hete