Jakab László lett az ELI új vezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jakab Lászlót választották a tulajdonosok az ELI vezetőjének a távozó Lehrner Lóránt helyett.

Nyolc év után, február 7-én lemondott az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője, Lehrner Lóránt. Munkája eredményeként felépült a kutatóintézet épületkomplexuma, stabil dolgozói és kutatói bázis alakult ki.

Lemondását követően február 21-re rendkívüli taggyűlésen a tulajdonosok Jakab Lászlót választották meg új ügyvezetőnek – irta közleményében az ELI-HU. Jakab László korábban a Nemzeti Vagyonkezelő gazdasági főigazgatói, valamint a Citibank Befektetési Szolgáltató Kft. elnök-vezérigazgatói posztját is betöltötte. Az ELI-HU Nonprofit Kft. munkáját miniszteri főtanácsadói minőségében is segíti majd.

A közlemény hangsúlyozta, hogy az ELI magyar pilléreként az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet továbbra is hosszú távú céljának megvalósítása felé halad, azaz hogy a fény és az anyag kölcsönhatásának vizsgálata minden eddiginél nagyobb intenzitás mellett váljon kutathatóvá a hazai és a nemzetközi tudományos közösség számára.

Előző sztori

Folytatódik a börtönfejlesztési program

Következő sztori

Szünetel a tavasz a hétvégén

Legutóbbi hasonló cikkek