Hoppá: Feljelentették a Nagy Feljelentőt – Szabó Bálint reagált

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Origó információi szerint egy magánszemély feljelentést tett pénteken a Nemzeti Nyomozó Irodánál Budapesten Szabó Bálint és cége, a Likvid Kontroll Kft. ellen. A feljelentés részletezi, hogy Szabó jogtalanul jár el a Szeviép-károsultak képviseletében. Az Origó értesülései alapján a feljelentés azon alapul, hogy Szabó és cége, a Likvid Kontroll kft. olyan tevékenységeket végez, melyhez nincsenek meg a megfelelő engedélyei, és miközben üzletet csinál a károsultak ügyéből, megtéveszti őket.

Az Origo azt írja, a feljelentő szerint Szabó Bálitnak sem engedélye, sem megfelelő pénzügyi garanciái nincsenek a Szeviép-károsultak követeléseinek képviseletére, ebből mégis komoly haszonra tesz, vagy tett szert.

Czeglédy Csaba, a hatmilliárdos költségvetési csalással megvádolt szocialista ügyvéd-politikus szerint

Szabó a Szeviép-károsultak követeléseit 10%-os sikerdíjért végezte,

és Szegeden úgy tudják az érintettek, maga is vásárolt követeléseket a csődbe ment kisvállalkozóktól – írja az Origo.

240 milliós sikerdíjat vett fel Szabó Bálint?

A Magyar Állam eddig 2,4 milliárd forintért állt helyt a Szeviép-ügyben, ennyit fizetett ki a Szeviép miatt csődbe jutott kisvállalkozók megsegítésére. Amennyiben a tíz százalékos sikerdíj igaz, akkor a nehéz helyzetben lévő vállalkozókat becsapva Szabó 240 milliót kapott eddig, jogtalanul – részletezik az igen súlyos vádat a cikkben.

A feljelentő a Nemzeti Nyomozó Irodánál tett feljelentést a Szabó Bálint tulajdonolta Likvid Kontroll kft-vel szemben, azért, mert szerinte

Szabó megtéveszti a károsultakat, és megfelelő engedélyek hiányában jár el.

A beadvány szerint Szabó Bálint “engedély nélküli pénzügyi tevékenységet” végez, hiszen vélelmezni lehet, hogy nem csupán képviseletet lát el, hanem követeléseket is vásárol – írja a lap.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Szabó Bálint közleményben reagált az Origo cikkére, mutatjuk:

KÖZLEMÉNY
2019. február 8-án 17.31-kor “Feljelentést tettek Szabó Bálint szegedi jogász ellen” címmel jelent meg szerző nélküli írás az Origo.hu portálon, melyet mások mellett a Szegedma portál is közölt.

A Likvid Kontroll Kft. a leghatározottabban visszautasítja a valótlan tényállításokat, a megjelent rágalmak miatt polgári és büntető eljárásokat kezdeményez a szerző(k) ellen.

Társaságunk mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el, tevékenységünket a szükséges dokumentumok és engedélyek birtokában, tapasztalt és felkészült munkatársakkal végezzük.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Szeviép-ügyben folyamatban lévő példás állami kártalanítási programot egyes, jól behatárolható üzleti-politikai-bűnözői körök megpróbálják rossz színben feltüntetni, hátráltatni.

A Likvid Kontroll Kft. a károsultak oldalán áll, közel évtizedes munkánkat továbbra is több ezer szerződéses partnerünk megelégedésére végezzük.

dr. Szabó Bálint jogász, ügyvezető
Likvid Kontroll Kft.

Előző sztori

Csongrád megyei közgyűlés: ismét megvonták Kiss Attila mandátumát

Következő sztori

Ködösen indul a szombat, aztán átveszi a napsütés az uralmat

Legutóbbi hasonló cikkek