Írjon nekünk

Közélet

Hoppá: Feljelentették a Nagy Feljelentőt – Szabó Bálint reagált

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az Origó információi szerint egy magánszemély feljelentést tett pénteken a Nemzeti Nyomozó Irodánál Budapesten Szabó Bálint és cége, a Likvid Kontroll Kft. ellen. A feljelentés részletezi, hogy Szabó jogtalanul jár el a Szeviép-károsultak képviseletében. Az Origó értesülései alapján a feljelentés azon alapul, hogy Szabó és cége, a Likvid Kontroll kft. olyan tevékenységeket végez, melyhez nincsenek meg a megfelelő engedélyei, és miközben üzletet csinál a károsultak ügyéből, megtéveszti őket.

Az Origo azt írja, a feljelentő szerint Szabó Bálitnak sem engedélye, sem megfelelő pénzügyi garanciái nincsenek a Szeviép-károsultak követeléseinek képviseletére, ebből mégis komoly haszonra tesz, vagy tett szert.

Czeglédy Csaba, a hatmilliárdos költségvetési csalással megvádolt szocialista ügyvéd-politikus szerint

Szabó a Szeviép-károsultak követeléseit 10%-os sikerdíjért végezte,

és Szegeden úgy tudják az érintettek, maga is vásárolt követeléseket a csődbe ment kisvállalkozóktól – írja az Origo.

240 milliós sikerdíjat vett fel Szabó Bálint?

A Magyar Állam eddig 2,4 milliárd forintért állt helyt a Szeviép-ügyben, ennyit fizetett ki a Szeviép miatt csődbe jutott kisvállalkozók megsegítésére. Amennyiben a tíz százalékos sikerdíj igaz, akkor a nehéz helyzetben lévő vállalkozókat becsapva Szabó 240 milliót kapott eddig, jogtalanul – részletezik az igen súlyos vádat a cikkben.

A feljelentő a Nemzeti Nyomozó Irodánál tett feljelentést a Szabó Bálint tulajdonolta Likvid Kontroll kft-vel szemben, azért, mert szerinte

Szabó megtéveszti a károsultakat, és megfelelő engedélyek hiányában jár el.

A beadvány szerint Szabó Bálint “engedély nélküli pénzügyi tevékenységet” végez, hiszen vélelmezni lehet, hogy nem csupán képviseletet lát el, hanem követeléseket is vásárol – írja a lap.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Szabó Bálint közleményben reagált az Origo cikkére, mutatjuk:

KÖZLEMÉNY
2019. február 8-án 17.31-kor “Feljelentést tettek Szabó Bálint szegedi jogász ellen” címmel jelent meg szerző nélküli írás az Origo.hu portálon, melyet mások mellett a Szegedma portál is közölt.

A Likvid Kontroll Kft. a leghatározottabban visszautasítja a valótlan tényállításokat, a megjelent rágalmak miatt polgári és büntető eljárásokat kezdeményez a szerző(k) ellen.

Társaságunk mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el, tevékenységünket a szükséges dokumentumok és engedélyek birtokában, tapasztalt és felkészült munkatársakkal végezzük.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Szeviép-ügyben folyamatban lévő példás állami kártalanítási programot egyes, jól behatárolható üzleti-politikai-bűnözői körök megpróbálják rossz színben feltüntetni, hátráltatni.

A Likvid Kontroll Kft. a károsultak oldalán áll, közel évtizedes munkánkat továbbra is több ezer szerződéses partnerünk megelégedésére végezzük.

dr. Szabó Bálint jogász, ügyvezető
Likvid Kontroll Kft.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Három perben is elmeszelték Márki-Zay Pétert

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A vásárhelyi polgármestert eltiltották a további jogsértéstől.

Tovább olvasom

Közélet

Kuka lángolt a Székely soron – visszatérő jelenséggel küzdenek a környékbeliek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szemétgyűjtő edényt az utóbbi hetekben másodszor gyújtották fel szerdán hajnalban, a környéken lakók tehetetlenek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Virágba borult Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A belvárosba és a városrészek központjaiba összesen 33 ezer 420, közel két tucat fajtájú tulipán, valamint kétezer jácint, krókusz, gyöngyike és nárcisz került.

Tovább olvasom

Aktuál