Közélet

A civilek nyílt egyeztetést akarnak a Széchenyi tér felújításáról

A civilek nyílt egyeztetést akarnak a Széchenyi tér felújításáról

2019. február 6., szerda
A civilek nyílt egyeztetést akarnak a Széchenyi tér felújításáról

A Szegedi Civil Háló közleményben reagált a tegnapi titkos egyeztetésre és az azzal kapcsolatos cikkünkre.

Mint arról tegnap beszámoltunk

, titkos egyeztetést folytatott Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a civil szervezetekkel a Széchenyi tér felújításával kapcsolatban. A Szegedi Civil Háló közleményben reagált a tegnapi eseményre és az azzal kapcsolatos cikkünkre. Ebben hangsúlyozták, hogy ők

nyílt egyeztetésre hívták a város képviselőit, már időpont is volt, de végül azt lemondták és zárt ajtók mögé hívták őket.

„Németh Ferenc jóhiszeműségét nem vitatjuk, de valami tévedés történhetett. Mi ugyanis nem kezdeményeztünk semmilyen titkos egyeztetést a Széchenyi tér felújításáról, ellenben Lukács Zoltán tagunk ötletére és kezdeményezésére szerettünk volna egy nyilvános beszélgetést tartani a témában, amelyre Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestert és Nagy Gyulát, az SZTE Gazdaságföldrajzi Tanszék oktatóját hívtuk meg.” – olvasható a Szegedi Civil Háló közleményében. A közleményben megemlítik, hogy már a helyszín, időpont és a moderátor személye is le volt fixálva, a Közéleti Kávéház programfüzetében is megjelent, amikor

Nagy Sándor alpolgármester visszamondta a rendezvényt arra hivatkozva, hogy "még zajlanak a közbeszerzési folyamatok és ezért az időpont nem alkalmas".

Ezután Nagy Sándor meghívta a szervezet egyik tagját a tegnapi eseményre, de ő munkahelyi elfoglaltság miatt végül nem tudott elmenni rá, így közvetlenül egyetlen Civil Hálós tag sem vett részt az egyeztetésen.

A közlemény végén megemlítik, hogy szeretnének egy nyilvános rendezvényen beszélgetni erről a témáról, mert úgy látják, hogy ez egy fontos, a szegedieket érdeklő ügy.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.