Üzemzavar: Nem működnek az SZKT jegyautomatái

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasóink jelezték, hogy a városban több helyen nem működnek az SZKT jegyautomatái. A probléma nem új keletű, korábban a járműveken található fedélzeti automaták hibásodtak meg rendszeresen.

– Vasárnap délelőtt szokásomhoz híven az Anna kúti automatánál szerettem volna megvásárolni a januári havibérletet a két iskolás gyermekem számára. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem működött a készülék. Mivel a Széchenyi téri jegyárusító bódé ekkor már zárva volt, kénytelen voltam elcsoszogni a Mars térig, ami a jeges aszfalton komoly kihívást jelentett – panaszkodott nekünk Mária, a 46 esztendős családanya.

– A hétvégét a szüleimnél töltöttem Budapesten. Vasárnap negyed kilenc körül ért be a vonatom a Nagyállomásra, ahol szerettem volna az automatánál bérletet váltani. Sajnos nem jártam sikerrel, ugyanis az automatát leragasztották azzal a felirattal, hogy: „üzemen kívül”. Nem volt más választásom, a villamos fedélzeti automatájánál kellett jegyet vennem, szerencsére az legalább működőképes volt – írta nekünk e-mail-ben a 22 esztendős Lévai Márk.

A Szegeden láttalak Facebook-csoportban is többen panaszkodtak, hogy az elmúlt napokban nem tudták használni a belvárosban a jegyautomatákat. Az egyik kommentelő kénytelen volt a belvárosból a Tarján víztoronyig kisétálni, hogy megvehesse az e havi bérletét.

Nem új keletű probléma, hiszen korábban már beszámoltunk róla, hogy a gyakorta meghibásodó fedélzeti jegyautomaták miatt, az utasok kénytelenek drágábban jegyet vásárolni a sofőrnél.

Szerettük volna megtudni az SZKT-tól, hogy milyen rendszerességgel jelentkezik üzemzavar a jegyautomaták esetében, cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

Előző sztori

Horvát válogatott játékost igazolt a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

Két “különjárat” is indul a kidobott fenyőkért Szegeden