Egészség

Továbbra is rossz a levegő Szegeden

Továbbra is rossz a levegő Szegeden

2019. január 10., csütörtök
Továbbra is rossz a levegő Szegeden

Több településen - köztük a fővárosban - tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön az MTI-t.

Budapesten és Putnokon egészségtelen a levegő minősége. További nyolc településen kifogásoltnak minősítették a levegőt, ezek: Eger, Esztergom, Miskolc, Salgótarján,

Szeged

, Szolnok, Tököl, Vác. A gyermekeknél, az időseknél, illetve a légúti megbetegedésben szenvedőknél légúti tünetek - például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés - jelentkezhetnek, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. A légszennyezettség nem csak a tüdőt terheli meg, hanem az immunrendszerre, a központi idegrendszerre és a szív - és érrendszerre is káros hatással bír - tették hozzá. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érintett településeken lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az emberek a légszennyezettség, illetve a hideg időjárás miatt.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.