Melegség érzékenyítő programot szerveznek az iskolákba Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Melegség és megismerés” címmel érzékenyítő képzést szervez a szegedi LMBT közösség tanároknak és segítő szakembereknek. Ezt a programot népszerűsítő videót töltött fel a közösség a Facebook-oldalára, amit aztán a Szegedi Civil Háló – amely a kormánnyal szembeni ellenállás helyi főszervezőjének számít – is megosztott.

A Melegség és megismerés a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület közös iskolai nem-formális nevelési programja.

A programban speciálisan képzett önkéntesek dolgoznak, sokuk pedagógus vagy pszichológus végzettségű. Két meleg felnőtt – lehetőség szerint egy férfi és egy nő – vállalkozik arra, hogy beszélget a fiatalokkal a melegségről, saját történetén, életeseményein is szemléltetve azt, milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy meleg fiatalnak, felnőttnek, mit jelent a melegség a hétköznapokban. A foglalkozásokat tanároknak, diákoknak és cégeknek ajánlják a szervezők.

Megkerestük ez ügyben Tarnay Kristóf Ábelt, a Szegedi Civil Háló alapítóját, aki portálunknak elmondta: az LMBT közösség egy fontos problémára kínál megoldást, ezért érezte fontosnak, hogy közzé tegye a Civil Háló oldalán is a videót.

– Úgy gondolom, hogy egy fontos problémára kínál megoldást a szegedi LMBT közösség képzése, ezért az oldalunkon való megosztással igyekszem segíteni, hogy minél több emberhez eljusson – fogalmazott Tarnay. Hozzátette, a szegedi LMBT Közösségért csoporttal jó kapcsolatot ápol a Civil Háló, az általuk szervezett “Gondolj másképp a jövőre!” című, szemléletformáló rendezvénysorozat decemberi rendezvényén Halászi Krisztina, a szegedi LMBT Közösségért tagja volt a meghívott vendég.

Szerettünk volna részletes tájékoztatást kapni a szegedi LMBT közösségtől a kezdeményezéssel kapcsolatban, azonban későbbre ígértek választ.

A közösséggel már korábban is foglalkoztunk. Még tavaly júniusban megírtuk, hogy

nem kizárt, hogy hamarosan Szegeden is lesz Meleg Büszkeség Napja.

Erről a szegedi LMBT szervezet már tavaly egyeztetett a fővárosi szervezőkkel – tudtuk meg akkor.

Előző sztori

Bébiboom várható idén a Vadasparkban

Következő sztori

Durván betalált a szegedi városvezetést ért egyetemi kritika

Legutóbbi hasonló cikkek