Közélet

Jó Reggelt Szeged - Összekenték a Dóm teret, senki sem takarítja le

Jó Reggelt Szeged - Összekenték a Dóm teret, senki sem takarítja le

2019. január 17., csütörtök
Jó Reggelt Szeged - Összekenték a Dóm teret, senki sem takarítja le

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a szegedi Bortér fesztivál végeztével sem tűntek el a festéknyomok a Dóm térről. A pavilonok helyét jelölhették a festékszóróval, de mivel a Dóm tér műemlék védelem alatt áll, ez akár rongálásnak is minősülhet.

A szegedi Bortér után maradhatott festéknyomos a tér, amit szeptember vége óta még nem sikerült letakarítania senkinek.

Olvasónk levélben azt kérdezte,

hogy ki lehet ezért a felelős, és vonhat-e büntetőjogi következményeket, az akár rongálásnak is betudható festékszórózás.Kérdéseinkkel megkerestük a szegedi önkormányzatot is, még nem válaszoltak. Napok óta egyre kétségbeesettebben próbálják védeni a Főnököt az egyetemi kritika miatt, amivel az önkormányzatot illetni merészelte a rektorhelyettes. Aki azóta erre csak ráerősített és közölte:

fenntartja a kritikát.

Másfél hónapnyi halogatást követően,

szerda délután bekapcsolták a közlekedési lámpákat

a Szentháromság utca és a Tisza Lajos körút kereszteződésében. Üröm az örömben, hogy az átadás óta kopásnak indultak az útburkolati jelek, így könnyen lehet, hogy hamarosan újra kell őket festeni.

Javult a levegő minősége Szegeden a múlt heti szenyezettséghez képest.

Máder Balázs a Szegedi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztály vezetője tájékoztatott, hogy az előző héten a levegő szállópor koncentrációja magassabb volt a megszokottnál, de ez többnyire a téli időszaknak tudható be.

Ha még több hírre szomjazik, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.