Közélet

Jó reggelt, Szeged! - Házi őrizetben vannak az elítélt Szeviép-vezérek

Jó reggelt, Szeged! - Házi őrizetben vannak az elítélt Szeviép-vezérek

2019. január 25., péntek
Jó reggelt, Szeged! - Házi őrizetben vannak az elítélt Szeviép-vezérek

A Szeviép-per elsőfokú ítélethirdetésekor csak az elsőrendű vádlott ellen rendeltek el kényszerintézkedést. A Szegedi Járásbíróság most úgy döntött, a másod- és harmadrendű vádlottakat is házi őrizetbe kell helyezni.

Mint ismert,

a Szeviép vezetőit első fokon, nem jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélték csődbűntett miatt.Az elsőrendű vádlottat 5 év 2 hónap fogházra, a másodrendű vádlottat 6 év börtönre, míg a harmadrendű vádlottat 5 év 2 hónap letöltendő börtönre ítélté

k

. Mindhárom vádlott fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős. A magyar férfi-kézilabdaválogatott 35-26-ra

kikapott Norvégia csapatától

anémet-dán közös rendezésű világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában szerdán Herningben, így tizedik helyezettként búcsúzott a tornától.

25 éve végezték ki a Z. Nagy családot

. 1994. január 23-ról 24-re virradóra ismeretlenek betörtek a Z. Nagy család Bárka utcai otthonába, és megölték a 42 éves Z. Nagy Bálint cukrászmestert, a vele egykorú feleségét, Z. Nagyné Dunai Gizellát, valamint a 17 éves Dániel és a 10 éves Balázs nevű fiaikat. Az év első programja a Vadasparkban a medveles. Amióta medvék is élnek Szegeden a parkban, azóta szokásossá vált, hogy megnézik, hogyan viselkednek a medvék a tél végéhez közeledve.

Idén a medveles február másodikára esik,

és ez pont hétvége, szóval talán azok is eljutnak most, akik eddig ezt nem tudták megtenni.

Három új igazolással erősített a Szeged-Grosics.Andorka Péter és Zvara Dávid után Popin Szása is aláírt a kék-feketékhez.Andorka Péter régi ismerősnek számít a klubnál, ő 2015 és 2017 között erősítette a Szeged-Grosics Akadémiát.

Ha még több hírre szomjazik, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.