Szórakozás

Hamarosan kiderül, megijed-e a medve az árnyékától

Hamarosan kiderül, megijed-e a medve az árnyékától

2019. január 24., csütörtök
Hamarosan kiderül, megijed-e a medve az árnyékától

Az év első programja a Vadasparkban a medveles. Amióta medvék is élnek Szegeden a parkban, azóta szokásossá vált, hogy megnézik, hogyan viselkednek a medvék a tél végéhez közeledve. Idén a medveles február másodikára esik, és ez pont hétvége, szóval talán azok is eljutnak most, akik eddig nem tudták megtenni.

Gyertyaszentelő Nagyboldogasszony napja hagyományosan egy fontos időjósló nap, ha ekkor szép idő van, hosszú telet, ha rossz, gyors tavaszodást vártak a népi megfigyelők. Vagyis, ha meglátja a medve az árnyékát, jobban teszi, ha még a téli nyugalom folytatását választja… Mennyire válik be a jóslat? Tavaly mindenképpen bejött, a tavasziasan szép idő után hosszú, márciusban is folytatódó hideg köszöntött ránk. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy a medve nem alszik téli álmot, tehát ha nem is annyira aktívak, mint az év melegebb hónapjaiban, de ébren vannak. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara is jelen lesz a napon, nemcsak örökbe fogadják a medvéket, hanem segítenek a játékos programok szervezésében is. A rendezvény február 2-án 10.00-tól 16.00-ig tart, és 12.00-ra várnak mindenkit, hogy megnézzék, kijön-e a medve a „barlangjából”, illetve ha kijön, miként fog reagálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.