Politika

Iszonyatos kampányolásba fulladt Botka László „évértékelője”

Iszonyatos kampányolásba fulladt Botka László „évértékelője”

2018. január 25., csütörtök
Iszonyatos kampányolásba fulladt Botka László „évértékelője”

A „Közéleti Kávéház” mai vendége igazából a politikai közhelygyűjtemény volt, amihez Botka László csak aszisztálni tudott. A városi televízió főszerkesztője olyan durván kérdezett alá, hogy néha még a polgármestert is meglepte vele.

Kozó Attila, a Szeged Televízió főszerkesztője volt az alákérdezője a polgármesternek, és remekül teljesítette a feladatot. Bár időnként annyira alájátszott a főnöknek, hogy

még Botkát is láthatóan meglepte.

Botka László szerint az elmúlt 16 év legnagyobb szegedi eredménye, hogy ma már 80% mondja azt, hogy fejlődik a város. Szerinte nincs demokrácia Magyarországon, és igazságosság sincs.

Csalódott a baloldalban

Botka csalódott, amiatt, ami „most az ellenzéki oldalon történik”. Aggódik is az elmúlt hónapok eseményei miatt, de hozzátette, hogy az ő lelkiismerete tiszta. Azt mondta, ő mindent megtett annak érdekében, hogy másképp alakuljanak a dolgok, de ez nem sikerült. Ezért inkább Szegedre koncentrál ezentúl.

Nem a kormány, hanem az EU Szeged barátja

Botka László szerint idén 57 milliárdból fog gazdálkodni a város (ha februárban elfogadják a költségvetést). Ebből 27 milliárd a város működtetésére megy majd, a maradék 30 milliárd pedig fejlesztésre. Ennek a 30 milliárdnak a 2/3-a pedig EU-s támogatás - hangsúlyozta. Sok beruházás indul 2018-ban, lesz út- és járdajavítás is – ígérte, de parkosítani is fognak majd, emellett pedig iskolákat is felújítanak és még több bringaút lesz.

Milliárdokat költenek majd kultúrára

5 milliárdot egészen pontosan – ha hinni lehet a polgármesternek. Ebből a Móra Ferenc Múzeumot és a Belvárosi Mozit is fejleszteni fogják, megújul a Fekete Ház is. Botka László szerint, bár a politika országosan „betette a lábát” a kultúrába is, ő maga viszont

„utálná, ha olyan városban kellene élnie, amiben minden az ő ízlésére van szabva”.

Vagyis Szegeden nem szól bele a városvezetés abba, hogy milyen darabokat játszanak a színházban.

De mi lesz, ha nyer a Fidesz???

A nagy ívű este végefelé Kozó Attila bátran és merészen rákérdezett arra is, hogy „Mi lesz Szegeddel, ha a választásokon a Fidesz nyer?”Botka László kikerülte a választ (csak annyit mondott: Szeged volt, van, és lesz!), viszont kijelentette,

február után nem fog összehívni Közgyűlést a választások végéig, mert„Nem akarom, hogy ebben a teremben is kampányoljanak a politikusok.”

Botka László a tutit is bemondta, hogy teljes legyen a kampányhangulat. Eszerint azért kellene Szabó Sándorra és Jóob Mártonra szavazni, hogy "Szeged megmutathassa, nem ment el mindenkinek az esze". További fotók:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.