Közélet

Tovább csúszik a liget felújítása

Tovább csúszik a liget felújítása

2018. december 26., szerda
Tovább csúszik a liget felújítása

Tavasszal az eső, télen a fagy miatt csúszik a szegedi liget felújítása. Az egymilliárd forint értékű fejlesztés műszaki átadását már két hónapja el kellett volna kezdeni, de a kivitelező még karácsony előtt is a hibákat javította. A csúszás miatt naponta közel 4 millió forint kötbér jár a városnak – írja a hirtv.hu.

Az eredeti tervek szerint októberben adták volna át a megújult szegedi ligetet.

Ezt módosították novemberre, de végül a december 19-i dátumot sem sikerült tartania a kivitelezőnek. A szemle több hiányosságot is talált, ezért a műszaki átadás-átvétel nem kezdődhetett meg. „A műszaki átadás meghiúsult, a műszaki ellenőr és a kollégáink számos hiányosságot jegyzőkönyveztek, ezért nem vették át a munkaterületet. Aminek az a következménye, hogy napi fél százalék, azaz 3,7 millió forint kötbérrel kell mostantól számolni, és azt várjuk a kivitelezőtől, hogy erre is tekintettel, a lehető leghamarabb fejezze be az építkezést” – nyilatkozta Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere a Hír TV-nek. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.