Tovább csúszik a liget felújítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavasszal az eső, télen a fagy miatt csúszik a szegedi liget felújítása. Az egymilliárd forint értékű fejlesztés műszaki átadását már két hónapja el kellett volna kezdeni, de a kivitelező még karácsony előtt is a hibákat javította. A csúszás miatt naponta közel 4 millió forint kötbér jár a városnak – írja a hirtv.hu.

Az eredeti tervek szerint októberben adták volna át a megújult szegedi ligetet. Ezt módosították novemberre, de végül a december 19-i dátumot sem sikerült tartania a kivitelezőnek. A szemle több hiányosságot is talált, ezért a műszaki átadás-átvétel nem kezdődhetett meg.

„A műszaki átadás meghiúsult, a műszaki ellenőr és a kollégáink számos hiányosságot jegyzőkönyveztek, ezért nem vették át a munkaterületet. Aminek az a következménye, hogy napi fél százalék, azaz 3,7 millió forint kötbérrel kell mostantól számolni, és azt várjuk a kivitelezőtől, hogy erre is tekintettel, a lehető leghamarabb fejezze be az építkezést” – nyilatkozta Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere a Hír TV-nek.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Eddig több mint százszor riasztották a tűzoltókat

Következő sztori

Túlette magát? Segítünk! Bejglievők is elkezdhetik

Legutóbbi hasonló cikkek