Összecsinálhatod magad Szegeden, ha rád jön a szapora – Pisi appot csináltak a kétfarkúak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Forradalmi alkalmazás jelent meg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kezei közül kedden. A Google Playről letölthető alkalmazáson ugyanis nyilvános wc-k mellett olyan helyeket tüntetnek fel, ahol nem fogyasztó vendégek is használhatják a mosdót. Szegeden egy hely sincs.

Még a kétfarkúak alkalmazása sem nyújthat segítséget Szegeden, ahol csupán egy állandó nyilvános mosdó működik a Károlyi utcában. Az Androidos telefonokon elérhető appon olyan helyeket tüntetnek fel a nyilvános illemhelyeken kívül, ahol nem fogyasztó vendégek is használhatják a mosdót.

Az alkalmazás először engedélyt kér a helyadatok felhasználásához, melyet megadva használhatjuk a Nagyon kell! funkciót. Ha Szegeden nyomjuk meg ezt a gombot, akkor azt írja ki válaszul az app, hogy “Nincs a közeledben nyilvános wc :(“, mert legközelebb Hódmezővásárhelyen van ingyenesen használható illemhely a térkép szerint.

Megírtuk: a karácsonyi vásárban nincs ingyenesen használható mosdó sem a Széchenyi, sem a Dóm téren. Pedig most még óriáskerékkel és műjégpályával is várják a szegedieket az adventi időszakban, emiatt fokozott érdeklődéssel számolhattak volna a szervezők. Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója a Délmagyarnak azt nyilatkozta, hogy a mobil vécéket csak a borfesztiválon és a Bortéren helyezik ki, mert ezeken extra terhelésre számítanak – mivel a karácsonyi vásárban nincsenek, így ott biztosan nem számítottak erre.

A nyáron arról is cikkeztünk, hogy egyáltalán nincs elég nyilvános illemhely a városban – a Roosevelt téren például nincs, aki üzemeltetné az egyébként erre alkalmas helyet. Az önkormányzat azonban hat új mosdót alakítana ki: a dorozsmai piacon, a Ligetben, az Aradi vértanúk terén, a Deák Ferenc utcán, illetve a Belvárosi híd alatt.

Előző sztori

Együtt – Értük! Családi nap a sérült gyermekeket nevelőknek a kormányhivatalban

Következő sztori

Rettentően felhúzta magát Szeged szocialista képviselője, de a kényes kérdésekre nem válaszolt