Közélet

Nincs mosdó a szegedi karácsonyi vásárban

Nincs mosdó a szegedi karácsonyi vásárban

2018. december 7., péntek
Nincs mosdó a szegedi karácsonyi vásárban

Óriáskerék, jégpálya, forralt bor, finom ételek és ajándékok, azaz minden van ami egy karácsonyi vásárhoz kell. Egyetlen dolog hiányzik minden szegedi vásárból: a mobil illemhely. Állandó és fizetős alig akad a városban, ez pedig megkeserítheti a karácsonyi vásár látogatását.

"Nem hittem el. Sorban álltunk a gyerekkel az óriáskeréknél, a fantasztikus panorámát megcsodáltuk, majd a fiam mondta hogy menjünk pisilni. Egy cukrászdába kellett segítséget kérni. Ez nem kötelező egy tömegrendezvényen?" – írta bosszúsan Hajnalka. Azt már korábban is megírtuk,

hogy veszélyes, ha valakire rájön a szükség Szegeden

. A városban alig találni nyilvános illemhelyet. A vásárok közelében A Széchenyi tér közelében, a Károlyi utcában található nyilvános illemhely, a Dóm téren pedig a Vitrin kávézó mellett vezet le egy rámpa a vécéhez. Ezek használatáért alkalmanként 200 forintot kell fizetni.

Hogy valóban jogos volt a felvetésünk, azt jelzi, hogy az önkormányzat hat, ma még nem létező vécé kialakítását tervezi- azóta egyetlen sem nyílt még meg. „Egy rakás pénzt ott hagyunk a karácsonyi vásárban, és ingyenesen még pisilni sem lehet? Pedig az ember, ha forralt borozik, akkor bizony rá szokott jönni a szükség, és egy este alatt nem csak egy alkalommal. Kétszer- háromszor kétszáz forint pedig már szép kis plusz kiadás, főleg ha egy egész társaságról beszélünk” – írta egy másik olvasónk.

"Ha felülök az óriáskerékre, az egyből 1800 Ft, nem beszéltem arról, hogy enni is kéne valamit, ami szintén méregdrága a karácsonyi vásárban. De ha még nem is ingyen lenne a mosdó, legalább ne kelljen átmennünk a belváros másik végére érte" – bosszankodott Tamás.

Az önkormányzati szervezésű fesztiválokon csak a Borfesztiválon és a Bortéren helyeznek ki mobil WC-ket, az összes többi rendezvényen a fizetősöket kell használni. „Mióta karácsonyi vásárt rendezünk a Dóm téren, még sosem volt szükség rá, hogy mobil vécéket helyezzünk ki. Azokat csak olyan rendezvényeken használjuk, ahol extra terhelésre kell számítanunk” – ezt Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója nyilatkozta a kérdéssel szintén foglalkozó

Délmagyarnak.

Az már egy újabb kérdés, hogy az újítások – az óriáskerék és a jégpálya – megsokszorozta a látogatók számát és egyben növeli a vásárban eltöltött időt is, így talán tervezhető "extra terhelést" is jelenthet.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak, illetve a Szegedi Városkép és Piac vezetőjét is, válaszukat természetesen megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.