Nincs mosdó a szegedi karácsonyi vásárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriáskerék, jégpálya, forralt bor, finom ételek és ajándékok, azaz minden van ami egy karácsonyi vásárhoz kell. Egyetlen dolog hiányzik minden szegedi vásárból: a mobil illemhely. Állandó és fizetős alig akad a városban, ez pedig megkeserítheti a karácsonyi vásár látogatását.

“Nem hittem el. Sorban álltunk a gyerekkel az óriáskeréknél, a fantasztikus panorámát megcsodáltuk, majd a fiam mondta hogy menjünk pisilni. Egy cukrászdába kellett segítséget kérni. Ez nem kötelező egy tömegrendezvényen?” – írta bosszúsan Hajnalka.

Azt már korábban is megírtuk, hogy veszélyes, ha valakire rájön a szükség Szegeden. A városban alig találni nyilvános illemhelyet. A vásárok közelében A Széchenyi tér közelében, a Károlyi utcában található nyilvános illemhely, a Dóm téren pedig a Vitrin kávézó mellett vezet le egy rámpa a vécéhez. Ezek használatáért alkalmanként 200 forintot kell fizetni. Hogy valóban jogos volt a felvetésünk, azt jelzi, hogy az önkormányzat hat, ma még nem létező vécé kialakítását tervezi- azóta egyetlen sem nyílt még meg.

„Egy rakás pénzt ott hagyunk a karácsonyi vásárban, és ingyenesen még pisilni sem lehet? Pedig az ember, ha forralt borozik, akkor bizony rá szokott jönni a szükség, és egy este alatt nem csak egy alkalommal. Kétszer- háromszor kétszáz forint pedig már szép kis plusz kiadás, főleg ha egy egész társaságról beszélünk” – írta egy másik olvasónk.

“Ha felülök az óriáskerékre, az egyből 1800 Ft, nem beszéltem arról, hogy enni is kéne valamit, ami szintén méregdrága a karácsonyi vásárban. De ha még nem is ingyen lenne a mosdó, legalább ne kelljen átmennünk a belváros másik végére érte” – bosszankodott Tamás.

Az önkormányzati szervezésű fesztiválokon csak a Borfesztiválon és a Bortéren helyeznek ki mobil WC-ket, az összes többi rendezvényen a fizetősöket kell használni.

„Mióta karácsonyi vásárt rendezünk a Dóm téren, még sosem volt szükség rá, hogy mobil vécéket helyezzünk ki. Azokat csak olyan rendezvényeken használjuk, ahol extra terhelésre kell számítanunk” – ezt Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója nyilatkozta a kérdéssel szintén foglalkozó Délmagyarnak.

Az már egy újabb kérdés, hogy az újítások – az óriáskerék és a jégpálya – megsokszorozta a látogatók számát és egyben növeli a vásárban eltöltött időt is, így talán tervezhető “extra terhelést” is jelenthet.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak, illetve a Szegedi Városkép és Piac vezetőjét is, válaszukat természetesen megírjuk.

Előző sztori

Majdnem minden második fényfüzér hibás

Következő sztori

Hármasával jönnek Röszkére, így biztosan lebuknak a migránsok