/

Jó Reggelt Szeged! – Rekord gyorsasággal verték szét az új buszmegállót

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közelmúltban lett kész, de már most nem stimmel a Gulyáscsárda előtti buszmegállóval valami.  Mint kiderült, egy csőtörés miatt kellett felverni a betont.

Épphogy átadták a Gulyáscsárda előtti buszmegállót, máris feldúrták a renovált útburkolatot csőtörés miatt. Viszont nem csak a Mars téren, hanem a Római körúton is szét kellett verni az új buszmegállót.

Ismét nem Szegedet választotta egy nagy beruházó. A Linamar Hungary Zrt. 17,6 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Békéscsabára.

Szeged 1999-ben büszkélkedhetett utoljára élvonalbeli labdarúgócsapattal, igaz a Szeged LC dicstelenül, az idény felénél anyagi gondok miatt megszűnt, az eredményeit pedig törölték. A szegedi labdarúgás eddigi utolsó első osztályú mérkőzésére 19 évvel ezelőtt, december 11-én került sor. Az évforduló alkalmából felidézzük a Szeged LC – Kispest Honvéd összecsapást.

Botka Lászlóról beszélt Lázár János egy szerdai interjúban. A politikus szerint Szeged az elmúlt években a kihagyott ziccerek városa lett, amelyet a saját vezetése akadályoz abban, hogy kihozza magából a legtöbbet. Valamint Szeged elveszítette a regionális versenyt Kecskeméttel és Temesvárral szemben, és maradt le a Mercedes- és a BMW-beruházásról, miközben a kormány itt is minden feltételt biztosít a fejlődéshez. Botka László nem várt sokat a válasszal, elmondta, hogy tavaly Lázár is ott volt az Orbán Viktorral folytatott megbeszélésén, ahol a kormányfő úgy beszélt Lázárral, ahogy ő az utolsó hivatalsegédjével sem tenné.

Szívszorító drónfelvétel járta be az internetet a Szőke Tisza roncsairól. A gőzös átvészelt két világháborút, megmaradt az államszocializmus idején is, de a 2000-es években a szegedi városvezetés nemtörődömsége miatt, az állaga leromlott, majd 2012-ben léket kapott, és elsüllyedt. A mostani állapotáról mutatunk egy videót.

Ha további hírekre szomjazik, itt talál!

 

Előző sztori

Nemzetközi díjat kapott Dr. Kemény Lajos, az SZTE egyetemi tanára

Következő sztori

Akadálymentesítik a makói Hagymatikumot

Legutóbbi hasonló cikkek