Politika

Botka László elszólta magát?

Botka László elszólta magát?

2018. december 12., szerda
Botka László elszólta magát?

Kemény mondatokkal próbált visszavágni Lázár Jánosnak Szeged polgármestere, de lehet, hogy eközben elárult valamit, amit biztosan nem akart elmondani.

Keményen beolvasott Lázár János Botka Lászlónak,

egy mai interjúban

. A politkusnak számos erős állítása volt Szegedről:

  • Szeged az elmúlt években a kihagyott ziccerek városa lett, amelyet a saját vezetése akadályoz abban, hogy kihozza magából a legtöbbet.
  • Szeged elveszítette a regionális versenyt Kecskeméttel és Temesvárral szemben, és maradt le a Mercedes- és a BMW-beruházásról, miközben a kormány itt is minden feltételt biztosít a fejlődéshez.
  • Most, ezekben az években dől el, hogy Szeged a főhőse vagy a mellékszereplője lesz-e az alföldi régió fellendülésének.
  • Sok szegedi ma már úgy érzi, mintha ez a város újabban már csak azért lenne fontos a vezetője számára, hogy amikor megbukik, miniszterelnök-jelöltként vagy MSZP-elnökaspiránsként mindig puhára essen.
  • A szegedieknek el kell dönteniük, hogy mi a fontosabb: Botka László politikai túlélése vagy a saját jövőjük.
  • Botka László sajnos már csak önmagát építi. Valamikor jó polgármester volt, de mára jobban emlékeztet a késői Demszkyre, mint egykori önmagára.
  • A rokonszenves és lendületes kezdésből mára korrupciós botrányok, a közösségi projektekből pedig csak egyéni érdekek maradtak.
  • Botka lett az új Demszky.
  • Ott ültem a szegedi polgármester szobájában 2017. január 30-án, amikor Orbán Viktor a Modern Városok Programról tárgyalt vele, és megkérdezte: „Kedves László, milyen lesz Szeged 20 év múlva?" Szeged polgármestere nem tudott a kérdésre válaszolni. Olyan ember kell Szegednek, aki tud válaszolni erre és új lendületet ad a városnak.
  • A kormányzat szándéka egyértelmű: Szegedet a régi nagy híréhez méltó regionális centrummá akarja tenni.

Botka László nem várt sokat a válasszal, és házilapjában szólt vissza Lázárnak: – Tavaly januárban valóban ott volt Lázár a közel három órás megbeszélésemen Orbánnal a szegedi városházán, az irodámban – reagált Lázár szavaira Botka László. – Egy kicsit sajnáltam is, mert Orbán olyan lekezelően beszélt vele, ahogy én az utolsó hivatalsegéddel se tenném - mondta többek között a polgármester. Többeknek feltűnt azonban ez az "utolsó hivatalsegédes" rész.

Botka Lászlónak ez a mondata ugyanis lehet egy véletlen elszólás is, és előfordulhat, hogy lekezelően és arrogánsan beszél a beosztottjaival, vagy beosztottjairól a Városházán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.